[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Securitate IT

WordPress, ținta unor atacuri cibernetice

O breșă de securitate în platforma  WordPress a permis hackerilor să atace și să vandalizeze site-urile.

Până la 20 de grupări de hackeri sau hackeri distrug site-urile WordPress care nu au aplicat cea mai nouă actualizare pentru o vulnerabilitate critică, scrie csoonline.com.

Vunerabilitatea permite atacatorilor neautorizați să modifice conținutul oricărei postări sau pagini WordPress. Defecțiunea a fost rezolvată în versiunea WordPress 4.7.2, emisă pe 26 ianuarie, dar echipa WordPress nu a făcut publică existența vulnerabilității decât după o săptămână, pentru a oferi timp suficient pentru un mare număr de utilizatori să aplice actualizarea. 

Cu toate acestea, mulți utilizatori nu au aplicat patch-ul nici după ce defectul a devenit public și un val de atacuri a urmat repede. Luni, firma de securitate Sucuri a raportat că aproximativ 67.000 de pagini au fost modificate în patru valuri de atacuri diferite.

De atunci, numărul de pagini afectate a crescut la peste un milion și jumătate și există 20 de semnături de atac diferite, conform statisticilor companiei Feedjit care este în spatele plug-in-ului de securitate al WordPress. Numărul site-urilor afectate este estimat la în jur de 40.000, deoarece un site poate avea mai multe pagini afectate.

Firma de securitate care a detectat vulnerabilitatea a spus că hackerii nu s-au mulțumit doar cu preluarea paginilor, ci le-au și deteriorat, relatează publik.md.

WordPress a cerut de urgență ca utilizatorii să facă update la platformă pentru a evita orice alte probleme. Vulnerabilitatea a fost găsită într-un add-on din software-ul WordPress, introdusă în versiunea platformei lansată la finalul anului 2016. Firma de securitate Sucuri a declarat că există “severe” bug-uri și a informat WordPress despre problemă în data de 20 ianuarie.

Hackerii încep să se gândească la felul în care pot monetiza vulnerabilitatea. Deteriorările nu oferă randamente economice, deci aceasta (n. red – activitatea) va muri curând”, a declarat Daniel Cid, fondatorul Sucuri.

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019