AV-Test, un laborator de testare german, evaluează periodic programele de securitate pentru Windows, Mac, Android și ocazional pentru sistemele Linux. Din 2015, Windows Defender al Microsoft s-a situat printre cele mai slabe programe antivirus de pe piață, scrie tomsguide.com.
De atunci, Microsoft a continuat să facă îmbunătățiri pentru a ajunge în top, i-ar eforturile s-au văzut în ultima rundă de testare a celor de la AV-Test. Deși nu a primit o notă perfectă precum cei de la Avira, Kaspersky Lab și McAfee, Microsoft ar putea spune că nu este nevoie să instalăm un alt antivirus pentru a proteja Windows 10.
AV-Test oferă maxim 18 puncte: șase pentru protecție, șase pentru performanță și șase pentru utilitate. Un produs de top trebuie să obțină 18 sau 17,5 puncte. Orice antivirus care obține mai puțin de zece puncte nu este recomandat. De această dată, toate programele evaluate, în număr de 18, s-au descurcat destul de bine.
Avira Antivirus Pro, Kaspersky Lab Internet Security și McAfee Internet Security au obținut fiecare câte 18 puncte. McAfee, la fel ca Microsoft a fost mai slab în trecut. Ahn Lab V3 Internet Security, Avast Free Antivirus, Bitdefender Internet Security, Microsoft Windows Defender, suita Microworld eScan Internet Security, Symantec Norton Security și VIPRE Security au obținut 17,5 puncte fiecare, ceea ce le califică să fie produse de top în clasamentul AV-Test.
În ceea ce privește programele antivirus care au obținut o notă mai mică de 17,5 se observă că în mare parte acestea trebuie să își îmbunătățească performanța și utilitatea. Dintre produsele care nu sunt de top conform clasificării AV-Test, doar BullGuard Internet Security și PC Matic au obținut 5,5 puncte pentru protecție. Dintre produsele de top doar AVG Internet Security, VIPRE AdevancedSecurity și eScan au mai obținut un punctaj de 5,5 la protecție, conform guru3d.com.
Protecția a fost testată prin alimentarea produselor de securitate cu 225 de exemple de malware de tipul zero-day și aproximativ 5.600 de exemple malware descoperite în ultimele patru săptămâni înainte de teste. Malware-ul de tipul zero-day este definit ca acel malware care a fost descoperit de AV-Test cu 24 de ore înainte de test, dar nu mai mult de atât. Rata medie de detecție al acestui tip de malware a fost de 99,6%. În cazul virușilor descoperiți cu patru săptămâni în urmă, rata de detecție a fost de 100%. În total, 13 produse de securitate au obținut șase puncte la testele de protecție, iar 5 produse au obținut 5,5 puncte.
Testul a avut loc în lunile mai și iunie. AV-Test a folosit și cele mai noi versiuni ale programelor antivirus.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…