Un decret în acest sens a fost emis în data de 15 ianuarie, fiind postat luni pe site-ul oficial pentru informaţii juridice al Kremlinului, scrie presa rusă, preluată de Moldpres. Preconizata structură este destinată să “protejeze sistemele informaţionale şi de telecomunicaţii” de pe teritoriul Federaţiei Ruse, precum şi pe cele de la misiunile diplomatice şi birourile consulare ale Rusiei de peste hotare.
FSB a primit în sarcină să dezvolte metode de detectare a atacurilor informatice împotriva sistemelor informaţionale şi a reţelelor de comunicaţii şi să stabilească procedura privind un eventual “schimb de informaţii” cu privire la incidentele informatice între autorităţile ruse şi cele din alte ţări.
Contextul în care Rusia încearcă să se doteze cu o unitate antihackeri la nivel de stat este unul mai amplu. Kaspersky Lab a descoperit recent o reţea mare de spionaj cibernetic sub denumirea de Octombrie Roşu. Timp de cinci ani, infractorii au furat informaţii comerciale, diplomatice şi geopolitice. Deşi fondatorul este rus, compania de securitate a lăsat să se înţeleagă că operaţiunile au fost executate de “rusofoni”.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…