[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Securitate IT

Utilizatorii WhatsApp sunt sfătuiți să își actualizeze aplicația pentru a se proteja de un program spyware

Utilizatorii WhatsApp sunt sfătuiți să își actualizeze aplicația deoarece o vulnerabilitate a permis instalarea de la distanță a unui spyware ca urmare a unui atac cibernetic.

WhatsApp a descoperit un defect de securitate care permitea hackerilor să instaleze și să folosească spyware pe telefoane. Defectul de securitate a fost identificat și remediat, dar unii utilizatori au fost ținta unui atac, scrie euronews.com.

Defectul de securitate ar fi permis atacatorilor să instaleze un spyware, produs de o companie israeliană, prin intermediul funcției de apelare, se menționează într-un raport al Financial Times.

Un purtător de cuvânt al WhatsApp a declarat pentru Euronews că acest tip de atac „are o natură foarte selectivă și ar fi disponibil numai pentru atacatorii foarte pricepuți și motivați.”

Compania a lansat un update care a eliminat această vulnerabilitate, îndemnând toţi utilizatorii să-şi actualizeze aplicaţia ca măsură de precauţie, relatează Mediafax.

WhatApp a anunţat că echipa de securitate a companiei a fost prima care a identificat vulnerabilitatea, la începutul acestei luni, şi a informat grupuri pentru protecţia drepturilor omului, anumite firme de securitate şi Departamentul de Justiţie din SUA.

Hackerii au folosit funcţia de apelare vocală a aplicaţiei WhatsApp pentru a suna victima, în scopul instalării unui program clandestin de monitorizare, care era instalat chiar dacă victima nu răspundea la apel. Publicaţia Financial Times a relatat că, în multe cazuri, apelul ar fi dispărut la scurt timp din istoricul apelurilor.

În comunicat, WhatsApp spune că spyware-ul are amprenta unei companii cunoscute pentru dezvoltarea acestui tip de software pentru agenții guvernamentale. Chiar dacă nu se dă un nume, toate indiciile duc către firma israeliană NSO, scrie profit.ro.

NSO a răspuns chiar la interpelările presei și, chiar dacă nu și-a recunoscut direct implicarea, a spus că dezvoltă într-adevăr astfel de cod pentru clienții săi, însă modul în care acesta este folosit reprezintă responsabilitatea clienților.

Informațiile despre noua versiune a WhatsApp nu menționează remedierea defectului de securitate. În cazul iOS sunt menționate stickerele, dar Facebook a confirmat că cea mai nouă actualizare remediază problema, conform independent.co.uk.

Așadar este importantă verificarea versiunii WhatsApp. În cazul iOS ar trebui să fie 2.19.51, iar pentru Android 2.19.134 sau mai nouă.

Share
Publicat de
C. R.

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019