HomeStiriSecuritate ITUtilizatorii Twitter sunt îndemnați să își schimbe parolele după o breșă internă

Utilizatorii Twitter sunt îndemnați să își schimbe parolele după o breșă internă

utilizatorii-twitter-sunt-indemnati-sa-isi-schimbe-parolele-dupa-o-bresa-internaCei peste 330 de milioane de utilizatori de Twitter sunt sfătuiți să își schimbe parolele după ce o parte din ele au fost expuse fără criptare în rețeaua internă.

O eroare a modului în care parolele erau administrate făcea posibilă stocarea lor într-un format ușor de citit, a declarat Twitter. Parolele ar fi trebuit să treacă prin prcedura de „hashing” pentru a le face dificil de citit, dar un bug făcea ca parolele să fie stocate pe un computer intern al companiei înaintea completării procesului de criptare, scrie bbc.com.

Experții în securitate spun că Twitter a tratat potențiala preșă într-un mod „încurajator”.

Într-o postare pe blog, Twitter a scris că după descoperirea greșelii a deschis o anchetă internă în urma căreia nu s-au descoperit indicii care să arate că parolele ar fi fost furate sau folosite de angajații companiei.

Cu toate acestea, încă își sfătuiește utilizatorii să își schimbe parolele. Compania nu a precizat câte conturi au fost afectate, dar numărul era unul substanțial și fuseseră expuse timp de câteva luni.

În luna februarie, comisarul european pentru Justiţie, Consumatori şi Egalitate de Gen, Vera Jourova, a avertizat companiile Facebook, Google şi Twitter “să facă mai mult” pentru a actualiza termenii şi condiţiile de utilizare în concordanţă cu legislaţia Uniunii Europene, scrie Mediafax.

Twitter a descoperit eroarea în urmă cu câteva săptămâni, a informat o sursa, care a vorbit în condiţii de unanimitate.

Uniunea Europeană va începe în curând implementarea unei legislaţii privind protecţia datelor cu caracter personal.

“Ne pare foarte rău că acest lucru s-a întâmplat”, a informat Twitter printr-un comunicat.

 

 

 

Share With: