Un utilizator din trei (32,3%) nu ştie cum îşi poate proteja viaţa personală în mediul online, în condiţiile în care 89,3% dintre persoane intră pe internet de mai multe ori pe zi, reiese dintr-un studiu publicat, vineri, de Kaspersky Lab, conform Agerpres.
Conform analizei, aproape 17% dintre respondenţi au văzut informaţii private despre ei înşişi sau despre membrii familiei, care nu ar fi trebuit să ajungă în domeniul public. Această cifră se ridică la aproape un sfert (22,3%) în rândul persoanelor care au copii cu vârste de până în 18 ani.
“Eforturile inutile de a deveni mai puţin vizibili pe Internet conduc la o stare denumită ‘extenuare cauzată de datele private’. Această extenuare este legată de existenţa unei presiuni constante, cu senzaţia permanentă că există terţi care profită de informaţiile tale personale, orice rezistenţă fiind inutilă”, se menţionează în concluziile raportului.
In plus, aproape o treime (32,3%) dintre respondenti nu stiu cum isi pot proteja complet viata privata online, iar 13% si-au pierdut interesul pentru modul in care isi pot imbunatati protectia datelor personale, precizează 1asig.ro.
De asemenea, o cincime (19%) dintre participantii la studiu nu fac eforturi suplimentare, cum ar fi stergerea periodica a istoricului de navigare sau utilizarea de accesorii speciale pentru a bloca functiile de urmarire online, pentru a-si asigura confidentialitatea in timp ce navigheaza pe Internet de pe dispozitivele lor.
Un alt raport realizat de Google arată care sunt cele mai întâlnite concepții greșite legate de securitatea pe Internet la americani. Numărul de consumatori care își creează un site web pentru a fi prezenți online este mereu în creștere, dar studiul Google arată că mulți supraestimează înțelegerea pe care o au față de securitatea pe Internet și siguranța online, scrie techradar.com.
Studiul Google realizat în parteneriat cu Harris Poll a chestionat 1.002 adulți, cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani, și 1.001 adulți, cu vârste peste 25 de ani, din Statele Unite, cu privire la crearea de site-urile web și securitatea online.
Noul studiu vine la un an după ce Google a introdus „.app” ca o alternativă mai sigură la „.com”. Studiul arată că deși 55% dintre americanii peste 16 ani își dau note de A și B în ceea ce privește siguranța și securitatea online, 70% dintre aceștia au identificat greșit felul în care arată site-urile web sigure, scrie fastcompany.com.
Conform studiului, în timp ce 73% dintre respondenții cu vârste între 16 și 24 de ani care spun că pot diferenția între un site care le protejează informațiile private de unul care nu face asta, numai 23% dintre aceștia au identificat corect un link care folosește „HTTPS” ca fiind cel mai sigur. De fapt, 42% dintre respondenți de toate vârstele nu și-au dat seama că există o diferență în adresa web între „HTTP” și „HTTPS”.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…