Malware-ul se răspândește de pe contul utilizatorului infectat pe rețeaua socială, etichetând aproximativ 20 dintre prietenii acestuia. Dacă cineva deschide link-ul, va obține o previzualizare a unui film pornografic, care se va opri în cele din urmă și va solicita instalarea unui Flash Player fals, care conține malware-ul, scrie Smartnews.
Troianul a fost descoperit de către cercetătorul de securitate Mohammad Reza Faghan. ,,Am monitorizat malware-ul în ultimele două zile, perioadă în care a incetat 110.000 de utilizatori, număr aflat în creștere. Malware-ul își menține profilul redus prin etichetarea a mai puțin de 20 de utilizatori în fiecare rundă de postare”, a explicat acesta.
Pe lângă infectarea acelor prieteni, malware-ul putea merge mai departe și să infecteze și persoanele din lista celor infectați. ,, În acest caz, eticheta poate fi văzută și de prietenii prietenilor victimei, ceea ce duce la un număr mai mare de victime potențiale. Acest lucru va accelera propagarea malware-ului”, a adăugat Faghan.
Se consideră că malware-ul este capabil să deturneze mișcările mouse-ului și ale tastaturii, din momentul în care este executat cu succes pe dispozitivul victimei.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…