HomeStiriSecuritate ITUn telefon care folosește Tor oferă diverse nivele de securitate
un-telefon-care-foloseste-tor-ofera-diverse-nivele-de-securitate

Un telefon care folosește Tor oferă diverse nivele de securitate

un-telefon-care-foloseste-tor-ofera-diverse-nivele-de-securitateDezvoltatorul Tor propune un sistem de operare care pune accentul pe securitate și confidențialitate.

Există foarte multe smartphone-uri disponibile și un număr diferit de sisteme de operare pentru acestea. Tor-enabled smartphone de la Tor Project pune foarte mult accentul pe securitate și confidențialitate. Tor-enabled smartphone se referă de fapt la un software care poate fi instalat pe smartphone, nu un telefon care se numeste astfel, scrie androidheadlines.com.

Un smartphone Tor-enabled se bazează pe sistemul de operare Copperhead, care este o versiune diferită de Android și mai sigură într-un fel. Dezvoltatorul Tor, Mike Perry, s-a decis să spună într-o postare pe blog ce este special la un astfel de telefon: „Prototipul este creat pentru a arăta posibila direcție pentru Tor pe mobil. Încercăm să demonstrăm că este posibil să construim un telefon care respectă alegerile și libertatea utilizatorului, reduce cu mult suprafața vulnerabilă și setează direcții pentru ecosistem pentru a respecta nevoile utilizatorilor de securitate.”

Copperhead este singurul sistem de operare care are o caracteristică care previne diverse exploatări din alte surse, ca modificarea componentelor: boot, recovery și fișierele de sistem. Copperhead previne și ca aplicații din Google Play să înlocuiască aplicațiile de sistem.

Pentru a proteja confidențialitatea utilizatorului, prototipul folosește OrWall, un firewall de Android care face ca tot traficul să treacă prin Tor și blochează alt trafic, scrie arstechnica.com.

Prototipul funcționează doar pe Nexus și Pixel de la Google.

 

 

 

Share With: