HomeStiriSecuritate ITUn site folosit pentru atacuri cibernetice, închis cu ajutorul autorităților din mai multe țări
un-site-folosit-pentru-atacuri-cibernetice-inchis-cu-ajutorul-autoritatilor-din-mai-multe-tari

Un site folosit pentru atacuri cibernetice, închis cu ajutorul autorităților din mai multe țări

un-site-folosit-pentru-atacuri-cibernetice-inchis-cu-ajutorul-autoritatilor-din-mai-multe-tariSite-ul webstresser.org, aflat la originea a peste patru milioane de atacuri online în lume, a fost închis cu ajutorul autorităților și poliției din mai multe țări.

BBC citează investigatorii care susţin că website-ul, numit WebStresser.org, este o interfaţă pentru o bandă de infractori. Anchetatorii au declarat că, sub masca ofertei, website-ul s-a dovedit a fi de fapt o interfaţă pentru o bandă infractoare care se oferea să atace cibernetic orice serviciu online pentru un preţ care pornea de la 15 dolari, scrie romania-actualitati.ro.

Site-ul Webstresser, cunoscut pentru faptul că s-a aflat la originea a peste 4 milioane de atacuri cibernetice în întreaga lume, a fost închis în urma unei anchete internaţionale, a informat miercuri National Crime Agency (NCA) din Marea Britanie, citată de EFE, scrie stirileprotv.ro.

Operaţiunea, desfăşurată de agenţia britanică şi poliţia olandeză, a reuşit să blocheze pagina Webstresser.org, care permitea utilizatorilor să cumpere atacuri cibernetice împotriva paginilor online ale şcolilor şi ale băncilor.

Autorităţi din Olanda, Serbia, Croaţia şi Canada, cu sprijinul poliţiei scoţiene şi al Europol, au început să ancheteze, pe 24 aprilie, şase membri ai acestui grup infracţional.

În paralel, poliţia olandeză, susţinută de omoloagele ei germană şi americană, ”a confiscat servere şi a închis site-ul miercuri dimineaţa la ora (locală) 11.30 (13.30, ora României)”, a precizat Agenţia naţională britanică de luptă împotriva crimei, scrie news.ro.

În Croaţia, Ministerul de Interne a anunţat într-un comunicat că site-ul ”era administrat de către un cetăţean croat în vârstă de 19 ani, arestat” marţi. El riscă ”o pedeapsă cuprinsă între unul şi opt ani de închisoare”.

În Serbia, două persoane în vârstă de 19 şi 21 de ani, suspectate că ar fi administratori ai site-ului, au fost arestate, potrivit Ministerului sârb de Interne.

 

 

 

Share With: