[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Securitate IT

Un sfat al Samsung legat de securitatea dispozitivelor conectate stârnește confuzie

Samsung a scris pe Twitter că utilizatorii trebuie să folosească antivirusul pentru smart TV, dar mesajul a fost șters mai târziu, generând confuzie.

Samsung a reamintit deținătorilor de televizoare smart că ar trebui să le scaneze cu un antivirus integrat la intervale regulate. „Preveniți atacurile programelor malițioase asupra televizorul dumneavoastră prin scanarea virușilor pe televizor la fiecare câteva săptămâni”, se preciza într-o postare pe Twitter (care acum este ștearsă) a contului de suport pentru SUA, însoțită de un atașament video care demonstra cum poate fi efectuată scanare, scrie theverge.com.

Întrebarea evidentă este de ce nu automatizează Samsung acest proces având în vedere că unele persoane nu știu să folosească alte funcții ale televizorului, dar să mai le pese de securitate.

Nu este clar dacă postarea a fost făcută ca răspuns la o amenințare recentă. Nu au existat vulnerabilități de securitate raportate recent pentru televizoarele smart ale Samsung, dar în 2017, WikiLeaks a dezvăluit că CIA crease un software numit „Weeping Angel” acre putea transforma astfel de dispozitive smart în dispozitive de ascultat.

Postarea a fost publicată duminică pe Twitter spunea: „Scanarea computerului pentru virușii malware este importantă pentru ca acesta să funcționeze fără probleme. Acest lucru este valabil și pentru televizorul QLED dacă este conectat la Wi-Fi! Preveniți atacurile cu software malițios pe televizorul dvs. prin scanarea virușilor pe televizor la fiecare câteva săptămâni. Iată cum”, citează theregister.co.uk.

The Register a cerut Samsung să explice de ce a fost ștearsă postarea însă nu a primit un răspuns.

De ceva timp, dispozitivele conectate la internet au fost semnalate ca fiind dispozitive care extind suprafața de atac pentru hackeri și care nu vin deloc cu măsuri de securitate sau acestea nu sunt la fel de puternice precum cele integrate în computere.

Share
Publicat de
Cristina

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019