HomeStiriSecuritate ITUn nou malware care colectează informații a fost găsit în aplicații Google Play
un-nou-malware-care-colecteaza-informatii-a-fost-gasit-in-aplicatii-google-play

Un nou malware care colectează informații a fost găsit în aplicații Google Play

un-nou-malware-care-colecteaza-informatii-a-fost-gasit-in-aplicatii-google-playUn nou malware, numit Xavier, colectează informații personale și se găsește în peste 800 de aplicații ale Google Play.

Android are parte de un nou malware foarte periculos care poarta denumirea Xavier, acesta infectand nu mai putin de 800 de aplicatii disponibile in Google Play. Conform expertilor in securitate informatica, malware-ul Xavier este preinstalat intr-o varietate de aplicatii pentru sistemul de operare Android, milioane de descarcari fiind facute pentru ele pana in prezent,scrie idevice.ro.

Xavier este un malware vechi, care a evoluat intre timp, iar de la afisarea de reclame in fundal pe terminalele Android, acum a ajuns sa faca lucruri mult mai complexe. Mai exact, in noua versiune a acestui malware, Xavier este capabil nu doar sa afiseze reclame fara ca utilizatorii sa stie, ci si sa ruleze cod nesemnat, chiar de la distanta, sa fure informatii din terminale si sa evite detectarea cu solutii antivirus.

Xavier poate fura din terminalele Android informatii privind conturi de logare la diverse servicii, email-uri, datele de identificare ale terminalului, informatii despre cartela SIM, date din conversatii si cam orice altceva.

Cei mai multi utilizatori infectați sunt din Asia de Sud-Est, din țări precum Vietnam, Filipine sau Indonezia. Trendul atacurilor malware din Google Play Store devine din ce în ce mai îngrijorător. Magazinul de aplicații de pe Android conține foarte multe platforme mobile infectate cu malware. Atacuri de genul lui Xavier au mai avut loc de două ori chiar în acest an. În martie, mai mult de 100 de aplicații din Play Store au încercat să infecteze dispozitive Android cu malware de Windows, iar în mai, peste 36 de milioane de astfel de device-uri au fost atacate de malware-ul Judy, relatează playtech.ro.

Share With: