HomeStiriSecuritate ITUn laptop Linux creat special pentru a răspunde nevoilor de securitate
un-laptop-linux-creat-special-pentru-a-raspunde-nevoilor-de-securitate

Un laptop Linux creat special pentru a răspunde nevoilor de securitate

un-laptop-linux-creat-special-pentru-a-raspunde-nevoilor-de-securitateCreatorii laptopurilor Librem, care folosesc Linux, au anunțat că livrarea acestora nu va mai dura luni de zile ci doar câteva săptămâni.

Purism este un producător de laptopuri din SUA care se axează pe securitate și confidențialitate. Cele două modele sunt Librem 13 și Librem 15, scrie zdnet.com.

Laptopurile au ca prioritate intimitatea, securitatea și software-urile gratuite, oferind caracteristici ca switch-uri de închidere și cameră dedicată, precum și propriul sistem de operarea: PureOS.

Purism spune că în ultimii doi ani a strâns 2,5 milioane de dolari din sponsorizări și acum este pregătită să investească în producție pentru a trimite mai repede comenzile. Decizia a fost luată deoarece comenzile au crescut în medie cu 38% și 35% în ultimul an.

Purism și-a lansat prima gamă de computere Librem în 2015 prin intermediul unei campanii de strângere de fonduri care a avut un succes uriaș. Proiectul a strâns 461.946 de dolari în timpul campaniei de pe CrowdSupply, scrie digitaltrends.com.

În ultimii doi ani, laptopurile Librem au fost disponibile pentru cumpărare după realizarea comenzii, ceea ce de multe ori necesita o așteptare de câteva luni din partea clienților. Cu toate acestea, ca răspuns la cererea continuă, Purism crește procesul de producție pentru a putea livra comenzile în câteva săptămâni.

Purism susține că gama Librem este creată de la început cu gândul la securitate. Acest efort ia multe forme, începând de la faptul că laptopurile folosesc procesoare care sunt alese în mod special deoarece sunt mai puțin susceptibile la breșe, și terminând cu implementarea sistemului de operare PureOS care ține cont de securitate.

Una dintre caracteristicile unice ale gamei Librem este folosirea de kill switch-uri (mecanisme de oprire rapidă a unui software sau hardware în caz de urgență) pentru hardware, ceea ce înlocuiește acoperirea camerei video cu un material opac. Utilizatorii care se tem că sunt monitorizați prin intermediul camerei web și a microfonului, sau sunt îngrijorați că datele vor fi transferate prin intermediul Bluetooth pot folosi aceste switch-uri pentru a nu fi îngrijorați.

 

 

 

Share With: