HomeStiriSecuritate ITUn joc îi învață pe angajați despre securitatea cibernetică

Un joc îi învață pe angajați despre securitatea cibernetică

Kaspersky Lab a lansat, în cadrul unui eveniment, un joc inedit de strategie și educație în domeniul securității cibernetice, numit Kaspersky Interactive Protection Simulation.

Kaspersky Lab a lansat o familie de produse de training care folosesc tehnici de învățare moderne menite să creeze o cultură a securității cibernetice. Așa a apărut KIPS (Kaspersky Interactive Protection Simulation), un training de securitate dedicat celor cu putere de decizie din cadrul unei companii care este, de fapt, un joc de strategie. Astfel, aceștia sunt puși în situația în care sunt nevoiți să se confrunte cu o serie de amenințări cibernetice, în timp ce încearcă, în același timp, să maximizeze profitul companiei, dar și să protejeze compania și să păstreze încrederea clienților, scrie playtech.ro.

Mulțumită KIPS, procesul lent de primire a informațiilor din prezentări PowerPoint sau documente PDF lungi și plictisitoare este înlocuit de un joc de strategie, concentrat pe înțelegerea măsurilor de securitate cibernetică pe care managerii trebuie să le ia în cazul unei amenințări externe.

Kaspersky Lab a organizat un eveniment în cadrul căruia partenerii și câțiva invitați speciali au avut ocazia să testeze Kaspersky Interactive Protection Simulation, conform start-up.ro.

În cadrul evenimentului organizat de Nod, Network One Distribution, în parteneriat cu Kaspersky Lab, s-a desfășurat Kaspersky Interactive Protection Simulation (KIPS), un exercițiu care pune factorii de decizie din echipele de securitate IT din companii și autorități într-un mediu de business simulat.

Există șase scenarii posibile pentru joc: Corporation, Bank, Oil & Gas, e-Government, Power Station or Water Plant și Transportation, conform playtech.ro.

Ca să joci nu e nevoie să ai vreo expertiză, trebuie doar să analizezi atent informațiile pe care le ai la îndemână și să iei cele mai bune decizii pentru compania ta. Se formează echipe de patru – cinci oameni care trebuie să ia măsuri în urma unei amenințări cibernetice. Ai la dispoziție un buget de 250.000 de dolari pe care să îl folosești pe tot parcursul jocului și câte 100 de unități de timp abstracte de folosit pentru fiecare din cele cinci runde.

Share With: