Deşi susţine că a făcut documentarea cu cele mai bune intenţii, iniţiativa sa este ilegală, afirmă experţi în securitatea online, citaţi de postul american. Metoda folosită de el poate fi simplificată în felul următor: cercetătorul a început să scaneze adresele IP ale dispozitivelor mai mult sau mai puţin accesibile în câmpul de logare, le-a modificat, apoi s-a folosit de dispozitivele respective pentru a scana şi mai multe adrese IP. În mai puţin de o zi şi-a creat o reţea de 420.000 de “boţi” care lucrau în acest mod pentru el. Spre comparaţie, e ca şi cum te-ai plimba pe stradă şi ai încerca uşile tuturor locuinţelor pe care le întâlneşti. Dacă e deschis, intri în casă şi convingi pe oricine găseşti acolo să ţi se alăture în acest demers, scrie Zf.ro.
O mare parte din dispozitivele accesate erau routere şi alte echipamente de reţelistică, cum ar fi imprimante. Cele mai multe dintre ele au fost accesate cu nume de utilizatori şi parole extrem de uzuale, ca “admin” şi parola “default”.
“Această acţiune este în mod clar ilegală”, spune pentru NBC Roel Schouwenberg, cercetător la producătorul de software antivirus Kaspersky Lab. “Chiar dacă intenţiile sale au fost bune – deşi nu avem cum să verificăm asta – acces neautorizat rămâne acces neautorizat. Nu contează dacă e vorba de un computer sau de un termostat”, argumentează Schouwenberg.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…