HomeStiriSecuritate ITUn grup de hackeri susține că poate șterge 300 de milioane de conturi iCloud
un-grup-de-hackeri-sustine-ca-poate-sterge-300-de-milioane-de-conturi-icloud

Un grup de hackeri susține că poate șterge 300 de milioane de conturi iCloud

un-grup-de-hackeri-sustine-ca-poate-sterge-300-de-milioane-de-conturi-icloudUn grup de hackeri sau unul singur susține că are acces la cel puțin 300 de milioane de conturi iCloud și că le va șterge dacă Apple nu plătește o răscumpărare.

Un singur hacker sau un grup de hackeri care s-au intitulat “Turkish Crime Family” pretind că au acces la cel puțin 300 de milioane de conturi iCloud și că o să le ștergă dacă Apple nu plătește o răscumpărare până pe 7 aprilie, conform macrumors.com.

Turkish Crime Family a cerut 75.000 de dolari în moneda virtuală Bitcoin sau Ethereum, o altă monedă virtuală populară, sau 100.000 de dolari în carduri cadou pentru iTunes pentru a nu șterge informațiile, scrie motherboard.vice.com.

Unul dintre hackeri a spus că doar vrea bani și că acesta va fi un raport important pe care mulți clienți ai Apple vor vrea să îl citească.

Hackerii au oferit imagini cu un schimb de e-mail-uri între grupul de hackeri și echipa de securitate a Apple. Hackerii au și încărcat pe YouTube un video în care se loghează pe conturi furate. Hackerul pare să acceseze contul iCloud al unei femei în vârstă, care include imagini salvate și posibilitatea de a șterge datele de pe dispozitiv.

Deși Apple nu a confirmat oficial autenticitatea datelor pe care hackerii spun că le au, un purtător de cuvânt al companiei a declarat pentru Fortune într-un e-mail că dacă datele sunt legitime, nu au fost obținute prin deturnarea Apple, ci de la servicii terțe care au fost compromise înainte, relatează Fortune.com.

Nu ar fi prima dată când iCloud cade victimă hackerilor. În 2014, imagini private ale mai multor celebrități au ajuns pe internet după ce serviciul a fost compromis. Mai mult, anul trecut, un hacker a obținut imagini private făcute cu telefonul personal de 20 de tinere din Scoția, scrie ziarulevenimentul.ro.

 

 

 

Share With: