[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Securitate IT

Un fost angajat al companiei care produce spyware-ul Pegasus ar fi încercat să îl vândă pe Dark Web

Un fost angajat al NSO Group, care lucrase doar 90 de zile pentru companie, a copiat software-ul Pegasus și l-a pus spre vânzare pe Dark Web pentru 50 de milioane de dolari.

Un fost angajat, al cărui nume nu a fost făcut public, al firmei NSO Group este acuzat că ar fi furat codul sursă, dezarmând securitatea companiei, pentru a-l putea încărca pe un spațiu de stocare și apoi a încercat să îl vândă pe internet pentru 50 de milioane de dolari, scrie sophos.com.

NSO Group este o firmă din Israel care produce un program spyware foarte sofisticat pentru urmărirea persoanelor. Pegasus permite guvernelor să trimită mesaje text personalizate cu link-uri infectate către pagini goale. Accesarea link-ului oferă atacatorului posibilitatea de a avea control total asupra dispozitivului țintă, monitorizând toate mesajele, contactele și calendarele. Acest software ar trebui să fie folosit doar de guverne pentru a urmări infractori și teroriști. Dar cu toate acestea, programul ar fi fost folosit și pentru monitorizarea avocaților pentru drepturile omului, jurnaliștilor și a altor categorii de persoane.

NSO a declarat pentru Globes că un fost angajat, care ar fi încercat să vândă Pegasus, a fost identificat și arestat de poliție cu ajutorul dovezilor colectate de companie. NSO nu a oferit detalii legate de data exactă când s-au petrecut incidentele. Conform Globes, un bărbat care s-a alăturat NSO în noiembrie 2017, a fost chemat trei luni mai târziu de superiori pentru a discuta performanțele sale nesatisfăcătoare, scrie csoonline.com.

Nu se știe care a fost discuția, dar după aceea, bărbatul a căutat pe internet modalității de a sustrage software-ul de securitate. Apoi a descărcat fișierele referitoare la Pegasus și apoi le-a transferat pe o memorie USB.

Încercarea bărbatului de a vinde pe internet software-ul companiei a fost zădărnicită chiar de potențialul cumpărător, care a informat NSO. NSO a adus poliția și serviciul de securitate internă al Israelului a devenit și el implicat.

Ceea ce ar fi interesant de urmărit este legat de modul de funcționare al instrumentelor de prevenire a pierderii informațiilor. Nu se știe dacă fostul angajat a reușit să le dezactiveze sau alarma generată de acestea a fost ignorată.

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019