HomeStiriSecuritate ITUn expert în securitate îndeamnă pe toată lumea să folosească autentificarea în doi pași
un-expert-in-securitate-indeamna-pe-toata-lumea-sa-foloseasca-autentificarea-in-doi-pasi

Un expert în securitate îndeamnă pe toată lumea să folosească autentificarea în doi pași

un-expert-in-securitate-indeamna-pe-toata-lumea-sa-foloseasca-autentificarea-in-doi-pasiUn expert în securitate din Finlanda îndeamnă pe toată lumea să folosească autentificarea în doi pași online.

Securitatea personală online a devenit foarte importantă în timp ce marile site-uri scurg date a milioane de oameni. Un expert în securitate al Centrului Național de Securitate Cibernetică din Finlanda spune că toată lumea ar trebui să folosească autentificarea în doi pași pentru site-urile web și aplicațiile mobile de câte ori se poate, scrie yle.fi.

Verificarea în doi pași este o metodă care este folosită pentru a confirma identitatea unui utilizator cu ajutorul a două componente. De exemplu, numele de utilizatori și parola, plus o a doua metodă de verificare, ca un cod secret care este trimis către telefonul mobil.

Expertul în securitate, Markus Lintula, spune că pentru unele site-uri web există verificări cu mai mulți pași, dar că oamenii rareori folosesc măcar autentificarea în doi pași, care se găsește pe multe site-uri populare.

El spune că Google, Facebook, Twitter, Apple, Amazon și PayPal folosesc o verificare în doi pași, dar folosirea ei nu este încurajată întens.

Ryan Collins, din Lancaster, Pennsylvania, SUA a fost condamnat joia trecută la 18 luni de închisoare pentru oferirea de poze private ale celebrităților, pe care le-a obținut prin accesarea ilegală a conturilor de Google și Apple, scrie nbcnews.com.

Metoda prin care a obținut pozele este una prin care oricine poate cădea victimă. S-a folosit de atacuri de spear phishing, trimițând e-mail-uri care păreau să fie de la Google sau Apple și astfel și-a păcălit victimele să ofere parola și numele de utilizator.

Pentru a preveni un astfel de atac, recomandarea este să se folosească parole diferite pentru diverse conturi și activarea autentificării în doi pași, iar dacă primim un e-mail suspicios de la un serviciu la care avem cont, recomandarea este să nu se dea click pe nici un link și să se acceseze pagina oficială a serviciului pentru logare.

 

 

 

Share With: