HomeStiriSecuritate ITUn dispecerat 911 din SUA a fost ținta hackerilor
un-dispecerat-911-din-sua-a-fost-tinta-hackerilor

Un dispecerat 911 din SUA a fost ținta hackerilor

un-dispecerat-911-din-sua-a-fost-tinta-hackerilorDispeceratul ce permite mobilizarea forțelor de intervenție în cazul apelurilor la 911 din Baltimore, SUA, a trecut pe modul manual din cauza hackerilor, la finalul săptămânii trecute.

Dispeceratul din Baltimore ce răspunde la apelurile făcute la numărul 911 a fost ținta unui hacker sau unei grupări de hackeri, determinând o oprire temporară a funcționării dispeceratului automat și la lansarea unei investigații a breșei, a confirmat un purtător de cuvânt al primarului orașului, conform baltimoresun.com.

Hackerii au afectat sistemul Computer Aided Dispatch, numit pe scurt CAD. Un purtător de cuvânt al FBI a precizat că agenția a oferit asistență tehnică orașului.

Breșa sistemului CAD, ce susține serviciile 911 și 311 ale orașului, a fost descoperită în jurul orei locale 8:30, duminică.

Din fericire, serviciile oferite de 911 și 311 nu au fost afectate sau oprite de breșa de securitate, funcționarea lor fiind trecută într-un mod manual. Asta înseamnă că personalul din call center a transmis manual mai departe detaliile celor care sunau la aceste numere, în loc ca aceste informații să fie trimise automat de sistemul electronic, conform unei declarații a lui Frank Johnson, CIO al orașului, scrie cbslocal.com.

Nu au fost publicate informații legate de suspecți sau informațiile compromise. Funcționarea serverului a revenit la normal luni la ora două dimineața.

Miercuri, reprezentanți ai orașului au precizat că serverul folosit de dispeceratul 911 din Baltimore a suferit un atac ransomware. FBI încă investighează incidentul. Johnson a spus că nu știa nimic despre nicio cerere de răscumpărare din partea hackerilor. El a mai spus că datele personale ale cetățenilor nu au fost compromise, scrie baltimoresun.com.

Johnson suspectează că hackerii au reușit să atace sistemul cu ajutorul unei persoane din interior care le-ar fi lăsat o ușă deschisă. Departamentul IT al orașului a putut izola amenințarea înainte ca aceasta să facă rău, după ce a fost identificată.

Share With: