HomeStiriSecuritate ITUn dezvoltator de aplicații s-a răzbunat pe cei care înșeală oameni online VIDEO
un-dezvoltator-de-aplicatii-s-a-razbunat-pe-cei-care-inseala-oameni-online

Un dezvoltator de aplicații s-a răzbunat pe cei care înșeală oameni online VIDEO

un-dezvoltator-de-aplicatii-s-a-razbunat-pe-cei-care-inseala-oameni-onlineUn programator din SUA s-a răzbunat pe niște escroci blocându-le linia telefonică pe care o foloseau să înșele oamenii.

Una dintre cele mai răspândite și de succes înșelătorii este cererea plății de de taxe de către agenți falși ai Serviciului Intern al Venturilor (Internal Revenue Service – IRS). Aceștia profită de naivitatea sau lipsa de cunoștiințe a oamenilor pentru a-i convinge că vor fi nevoiți să plătească sume mari, că vor fi trimiși la închisoare și chiar deportați dacă nu efectuează o plată rapidă, scrie bgr.com.

Amploarea acestor escrocherii este atât de mare încây IRS are o secțiune specială de alertare a clienților care le reamintește că IRS nu sună oamenii și nu ii amenință cu închisoarea, chiar dacă persoana respectivă nu a plătit taxele.

Dându-și seama că escrocii IRS lasă mesaje unor anumite victime și apoi așteaptă să fie sunați, programatorul a decis să scrie un script proiectat să copleșească escrocii, oprindu-le activitatea.

O altă escrocherie include suportul tehnic. Project Mayhem a postat două video-uri pe YouTube în care arată cum i-a atacat pe înșelători.

În primul video, postat pe 23 iunie, Project Mayhem este avertizat de falși agenți IRS că va fi dat în judecată datorită fraudării taxelor și că reprezentanții legii vor fi implicați, scrie csoonline.com.

Project Mayhem a scris un script care apelează numărul falșilor agenți de aproximativ 28 de ori pe secundă pentru a împiedica primirea altor apeluri.

„Salut, a fost detectat că ești un escroc. Din acest motiv îți încarc linia telefonică pentru a te opri să mai înșeli și alți oameni. Nu mă voi opri până tu nu te vei opri,” este mesajul redat de robotul care apelează.

Pe 24 iunie, Project Mayhem a folosit același script puțin schimbat pentru a ataca alte persoane care pretindeau să ofere suport tehnic. Destul de ciudat este că în timp ce încercau să oprească atacul, cei care răspundeau la apeluri spuneau și că sunt de la IRS.

De asemenea Project Mayhem atrage atenția asupra acestor înșelătorii pentru ca oamenii să nu se lase păcăliți.

 


 


 

 

 

 

Share With: