404 Not Found


nginx
Un defect de securitate al sistemului de operare Mac este dezvăluit de Google - Security Portal
[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Securitate IT

Un defect de securitate al sistemului de operare Mac este dezvăluit de Google

Google a făcut public un defect de securitate al macOS necunoscut până acum de Apple, care nu a fost remediat în 90 de zile de la data când Google a anunțat Apple de existența sa.

Vulnerabilitatea de tipul zero-day permite virușilor deja instalați pe computerul Mac sau unui utilizator clandestin să obțină mai multe privilegii prin modificarea în secret a conținutului fișierelor de pe hard disk-ul utilizatorului. Astfel, pentru a profita de această vulnerabilitate, computerul trebuie să fie deja compromis, ceea ce nu ar fi un pericol așa mare, conform theregister.co.uk.

Cu toate acestea, această mișcare a Google de a publica informații despre acest defect de securitate a atras atenția tuturor.

Doi cercetători ai echipei Project Zero a Google, Jann Horn, care a descoperit Meltdown, și Ian Beer au publicat informațiile despre defectul de securitate, la sfârșitul săptămânii trecute. Mecanismul copy-on-write al macOS ar putea fi exploatat fără a declanșa niciun fel de alertă din partea sistemului de operare.

Echipa Project Zero a Google, când găsește un bug, oferă companiei responsabile 90 de zile pentru a-l remedia înainte de a-l face public – chiar dacă a fost remediat sau nu. Astfel, ca un ceas, 94 de zile mai târziu după ce Google a alertat Apple cu privire la existența bug-ului, cercetătorii în domeniul securității informatice ai Google l-au făcut public, vinerea trecută, scrie wired.com.

Vulnerabilitatea necunoscută până atunci a fost numită BuggyCow. Atacul profită de o neglijență necunoscută a modului în care este protejată memoria dispozitivelor Apple.

Problema de securitate afectează utilizatorii de laptopuri și computere Apple. Google a fost criticată de-a lungul timpului pentru faptul că dezvăluie vulnerabilitățile după 90 de zile chiar dacă nu au fost remediate. Google susține că această practică este o motivație puternică pentru remedierea rapidă a vulnerabilităților de către companii.

Apple nu are un program de tip bug bounty și pentru sistemul de operare Mac, ceea ce a făcut ca un cercetător în domeniul securității să nu dezvălui companiei o vulnerabilitatea a dispozitivelor Apple. Cercetătorul Linus Henze se decisese să nu dezvăluie un exploit al macOS Keychain, dar s-a răzgândit pentru a proteja utilizatorii, conform 9to5mac.com.

Henze este nemulțumit că munca sa ar putea fi nerăsplătită. Exploit-ul descoperit ar putea expune datele de autentificare ale utilizatorilor Mac.

Programul bug bounty pentru iOS a fost lansat în 2017, iar lipsa unui astfel de program pentru macOS ar putea fi văzută ca o desconsiderare a securității utilizatorilor Mac.

Share
Publicat de
Cristina

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019