[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Securitate IT

Un copil le-a demonstrat experților în securitate IT că jucăriile pot fi „arme”

Un băiat de 11 ani le-a demonstrat experților în securitate cibernetică particiapanți la o conferință că jucăriile pot fi transofrmate în „arme” de către hackeri.

Experții în securitate cibernetică participanți la o conferință din Olanda au fost uimiți de Reuben Paul, un băiat din Austin, un oraș din statul Texas din SUA. Acesta a putut să folosească dispozitivele cu Bluetooth pentru a manevra un ursuleț conectat la internet, dovedind că și jucăriile inteligente moderne se pot transforma în areme în mâinile hackerilor, scrie esquire.co.uk.

„De la avioane la automobile, de la smarphone-uri la case inteligente, orice sau orice jucărie poate face parte din Internet of Things (IoT),” a spus el publicului prezent la World Forum în Haga.

Pentru a demonstra aces lucru, a folosit un ursuleț de pluș numit BoB, care se conectează la cloud prin intermediul Wi-Fi și Bluetooth, permițând primirea și transmiterea de mesaje.

Reuben a folosit un laptop de mărimea unui card – Raspberry Pi – pentru a găsi în public dispozitive care folosesc Bluetooth, după care a descărcat zeci de numere de telefon, unele dintre ele aparținând unor experți în securitate de top.

Apoi folosind limbajul de progamare Phyton, Reuben a deturnat ursulețul folosind unul dintre numere pentru a proni și opri una dintre luminițele atașate la jucărie  și a înregistrat un mesaj al publicului, scrie dailymail.co.uk.

Astfel, el a demonstrat cum se poate conecta cu ajutorul Bluetooth și trimite comenzi.

„Dispozitivele IoT pentru casă, lucruri care pot fi folosite în viața de zi cu zi, mașinile noastre, luminile frigiderelor, toate ca acestea ce sunt conectate pot fi folosite și înarmate pentru a ne spiona și a ne face rău,” spune Reuben.

Dispozitivele pot fi folosite pentru a fura informații private ca parole, imagini de supraveghere a copiilor sau pot folosi GPS-ul pentru a descoperi unde se află o persoană. Mai înfricoșător, o jucărie poate spune „așteaptă-mă în acest loc și te voi lua”, spune Reuben.

Mano Paul, tatăl lui Reuben, este expert în tehnologia informației și a fost corectat în timpul unei conversații la telefon, de fiul său care pe atunci avea doar șase ani. Tatăl spune că a fost șocat de vulnerabilitățile  descoperite în jucăriile pentru copii.

Reuben vrea să înființeze o organizație non-profit, numită CyberShaolin, care să informeze copii și adulții despre pricolele insecurității cibernetice. Reuben a spus că transmite producătorilor, cercetătorilor în securitate și guvernului SUA că trebuie să lucreze împreună.

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019