HomeStiriSecuritate ITUn atac dezastruos a lovit un furnizor de servicii de e-mail: Date vechi de 18 ani au fost șterse

Un atac dezastruos a lovit un furnizor de servicii de e-mail: Date vechi de 18 ani au fost șterse

Furnizorul american de servicii de e-mail VFEmail a fost, recent, victima unui atac cibernetic în urma căruia datele companiei colectate în ultimii 18 ani au fost șterse de pe servere.

Furnizorul american de servicii de e-mail VFEmail a fost, recent, victima unui atac cibernetic masiv produs de un hacker necunoscut, care a reuşit să elimine datele companiei colectate în ultimii 18 ani, potrivit blogului din România al producătorului de soluţii de securitate Eset, care citează pagina de Twitter a companiei afectate, relatează Agerpres.

“În acest moment, atacatorul a formatat toate discurile de pe fiecare server. Fiecare maşină virtuală este pierdută. Fiecare server de fişiere şi de backup este pierdut”, notează VFEmail pe Twitter.

Conform specialiştilor, compania a descris acest incident ca fiind “catastrofal”, atacatorul distrugând nu numai datele primare de pe serverele americane ale companiei, ci şi toate backup-urile.

“Acest atac a compromis datele utilizatorilor şi backup-urile colectate pe o perioadă de 18 ani ale unei companii care a furnizat atât servicii de e-mail gratuite, cât şi platite pentru medii business şi consumatori. Acest lucru înseamnă, desigur, nenumărate e-mailuri trimise şi primite de utilizatorii platformei, de-a lungul anilor. Se crede că atacul asupra companiei din Wisconsin a avut loc luni, pe un interval de câteva ore. La scurt timp după ce utilizatorii au început să se plângă că ceva este în neregulă, VFEmail a confirmat că a avut loc un atac la nivelul întregii sale infrastructuri din SUA”, scrie blogul Eset.

Atacatorul a distrus dintr-o singură lovitură întreaga infrastructură VFEmail. Și partea cea mai înfricoșătoarea a fost că fiecare componentă a serviciului avea diferite parole și toate acestea au fost accesate de hacker, conform csoonline.com, care citează mesajele companiei de pe Twitter.

Luni, utilizatorii au fost sfătuiți să nu încerce să trimită e-mail-uri sau să se conecteze l adresa de e-mail. De atunci, VFEmail a restaurat accesul al serviciile sale permițând trimiterea de e-mail-uri. Utilizatorii cae nu se pot loga sunt sfătuiți să își trimită un mail de pe altă adresă pentru a le fi cretă o nouă căsuță de mesaje. Companie discută posibilitatea de recuperare a datelor cu un furnizor al cărui nume nu a fost făcut public.

Conform Krebs on Security, nu este prima dată când VFEmail este victima unui atac cu țintă precisă. A fost vizată de un atac DDoS în 2015, 2017 și 2018.

Share With: