HomeStiriSecuritate ITUn atac cibernetic împiedică funcționarea site-ului CNAIR
un-atac-cibernetic-impiedica-functionarea-site-ului-cnair

Un atac cibernetic împiedică funcționarea site-ului CNAIR

un-atac-cibernetic-impiedica-functionarea-site-ului-cnairSiteul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – www.cnadnr.ro – a fost afectat, luni dimineața, de un atac cibernetic care împiedică folosirea, de către utilizatori, a mai multor funcții ale acestuia.

Site-ul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) nu poate fi accesat la ora transmiterii acestei ştiri, fiind ţinta unui atac cibernetic, a declarat, luni, pentru AGERPRES, Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al companiei, scrie Agerpres.ro.

Potrivit acestuia, atacul cibernetic a început luni dimineaţă în jurul orelor 7:30 – 8:00, iar, la ora 13:00, site-ul www.cnair.ro nu putea fi accesat din exteriorul instituţiei.

Site-ul CNAIR este folosit de posesorii de rovinietă pentru a plăti această axă și pentru a verifica valabilitatea rovinietei.

Şerbănescu  mai precizat că atacul vizează strict site-ul CNAIR, nu și datele personale ale utilizatorilor de roviniete și că nu se cunoaşte până în prezent provenienţa atacului.

„Noi, din interior, putem să accesăm site-ul, dar înţeleg că din exterior nu se pot utiliza unele funcţii. Site-ul este administrat de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, lucrăm şi noi, şi ei, la remedierea situaţiei, dar momentan nu se ştie cât va mai dura disfuncţionalitatea”, a declarat Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR, citat de Mediafax.

Fiind găzduit de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) s-a luat decizia de a suspenda temporar website-ul companiei până la întocmirea unui raport privind vulnerabilităţile exploatate şi eventualele daune provocate.

 

 

 

Share With: