HomeStiriSecuritate ITUn angajat al Facebook a fost dat afară, fiind acuzat că urmărea femei
un-angajat-al-facebook-a-fost-dat-afara-fiind-acuzat-ca-urmarea-femei

Un angajat al Facebook a fost dat afară, fiind acuzat că urmărea femei

un-angajat-al-facebook-a-fost-dat-afara-fiind-acuzat-ca-urmarea-femeiUn angajat al facebook a fost dat afară după ce a fost acuzat că se folosea de accesul la informațiile  clienților pentru a-i urmări.

Compania a lansat o investigație în urma unor acuzații și dovezi aduse de expertul în securitate cibernetică Jackie Stokes, care a spus că individul era un inginer în securitate care cel mai probabil folosea accesul la informații privilegiate pentru a urmări femei, scrie businessinsider.com.

Stokes spune că a confirmat identitatea bărbatului cu ajutorul conturilor pe care acesta le avea pe Tinder, LinkedIn și cu ajutorul lui Alex Stamos, CSO al Facebook. Stokes a publicat pe Twitter o conversație pe care inginerul în securitate ar fi avut-o pe Tinder. La câteva ore de la investigație, angajatul a fost dat afară.

Accesul la informatii este inregistrat, iar compania detine sisteme dezvoltate sa detecteze si sa previna abuzul, a informat Stamos, scrie ziare.com.

“Angajatii care abuzeaza de aceste controale vor fi concediati – punct”, a subliniat acesta.

Gigantul Facebook este deja cercetat in scandalul Cambridge Analytica, iar Mark Zuckerberg a fost deja audiat in Congresul Statelor Unite pe aceasta tema.

 

 

 

Share With: