404 Not Found


nginx
UE: Facebook va distruge intimitatea online - Security Portal
[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Securitate IT

UE: Facebook va distruge intimitatea online

 

 

 

Un nou proces adus înaintea Curții de Justiție Europene scoate la iveală un adevăr neplăcut în legătură cu Facebook, cea mai populară rețea socială.

 

În această perioadă a avut loc F8, evenimentul organizat de Facebook în San Francisco în cadrul căruia au anunțat noi planuri pentru viitor și importante adiții aduse aplicațiilor. Dar în timp ce rețeaua socială își prezintă viziunea pe coasta de vest a Americii, pe continentul european, mai exact, în Luxemburg, are loc un proces ce scoate la iveală lucruri pe care foarte mulți dintre noi probabil le bănuiam deja, scrie Playtech.ro

Pe scurt: ”Uniunea Europeană nu poate garanta protecția adecvată a datelor legate de cetățenii săi”. Conform site-ului Asociației Internaționale a Profesioniștilor în Confidențialitate, Comisia Europeană a recunoscut acest lucru în cursul audierilor desfășurate ieri. De asemenea, Bernhard Schima, avocatul comisiei a declarat că ”Ar fi o soluție să vă închideți profilul de Facebook, dacă aveți unul”. Procesul a fost pornit în Irlanda de către un student austriac pe nume Max Schrems împotriva a cinci mari companii americane (Apple, Facebook, Microsoft, Skype și Yahoo!), însă datorită importanței și chestiunilor care erau discutate, acesta a fost înaintat către autoritatea europeană.

Pentru a înțelege exact ce se află la mijloc, trebuie să fiți la curent cu programul Safe Harbor. Acest la permite companiilor americane să trimită înapoi în Statele Unite date colectate în Uniunea Europeană dacă acestea respectă principiile de confidențialitate europene. Problema, însă, este că NSA are acces la informațiile deținute de nouă mari companii printre care și cele 5 menționate mai sus. Schrems, care a fost și susținut cu ajutorul unei campanii de finanțare socială, acuză companiile respective că nu respectă principiile Uniunii Europene, motiv pentru care Safe Harbor nu ar trebui să se aplice.

Răspunsul Comisiei Europene a fost exact așa cum ne-am aștepta într-o astfel de situație: dezamăgitor. ”Safe Harbor este un cadru necesar din punct de vedere economic și politic, care încă mai este negociat, iar ideal ar fi ca responsabilitatea găsirii unor metode mai bune de protecție a drepturilor cetățenilor europeni să fie lăsată pe seama Comisiei”. Procesul a venit într-o perioadă dificilă, în care o nouă legislație este creată. Mai avem de așteptat trei luni până la aflarea mai multor vești, avocatul general al curții urmând să-și exprime opinia în data de 24 iunie.

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019