HomeStiriSecuritate ITTwitter: Peste 15.000 de roboți operează o fraudă cu criptomonede

Twitter: Peste 15.000 de roboți operează o fraudă cu criptomonede

Firma de securitate cibernetică Duo Security a descoperit o reţea de cel puţin 15.000 de roboţi care lucrează împreună pentru a populariza o fraudă cu criptomonede.

În timp ce conduceau un studiu pentru a-şi da seama care este cea mai bună metodă de identificare a boţilor de pe Twitter – conturi controlate de software, nu de persoane – cercetătorii de la firma de securitate cibernetică Duo Security au descoperit o reţea de cel puţin 15.000 de boţi care lucrează împreună pentru a populariza o fraudă cu criptomonede, scrie jurnal.md.

Cercetătorii au prezentat studiul în cadrul conferinţei Black Hat, o conferinţă pe securitatea informaţiei ce se desfăşoară în Las Vegas, Nevada.

Echipa a utilizat tehnici de machine learning şi alte tehnici din aria ştiinţei informaţiei pentru a analiza peste 500 de milioane de postări pe Twitter ale acestor conturi, transmite Ziarul Financiar.

Analiza a dus la descoperirea unei scheme frauduloase bazată pe criptomonede. Potrivit studiului, peste 15.000 de boţi lucrau împreună pentru a răspândi popularitatea unei campanii promoţionale cu criptomonede, care nu există.

Conturile de Twitter care sunt controlate de roboți folosesc numele lui Elon Musk. Așa că oricine își schimbă numele de pe Twitter în Elon Musk va fi blocat în a accesa contul. Pentru a-l accesa din nou trebuie să treacă de un test CAPTCHA și să ofere un număr de telefon, scrie bgr.com.

Sute de mii de conturi care pretind a aparține lui Elon Musk păcălesc utilizatorilor Twitter că le-ar oferi criptomonede precum Ethereum. Ca orice păcăleală, utilizatorul trebuie să trimită o mică cantitate de criptomonede către un portofel pentru a se înscrie, dar această mică cantitate, adăugată în mari cantități pot strânge o sumă uriașă pentru cei din spatele contului fals. De aceea Twitter a luat aceste noi măsuri.

Share With: