HomeStiriSecuritate ITTwitter interzice reclamele companiei de securitate cibernetică Kaspersky Lab
twitter-interzice-reclamele-companiei-de-securitate-cibernetica-kaspersky-lab

Twitter interzice reclamele companiei de securitate cibernetică Kaspersky Lab

twitter-interzice-reclamele-companiei-de-securitate-cibernetica-kaspersky-labTwitter a declarat vineri că a interzis reclamele Kaspersky Lab din mai multe motive, unul dintre acestea fiind acuzația guvernului SUA că ar avea legături cu serviciile secrete ruse.

Twitter a declarat vineri că a interzis reclamele Kaspersky Lab din aplicația sa, spunând că modelul de business al companiei este în conflict cu regulile sale privind publicitatea și citând acuzațiile Guvernului SUA care suspectează compania de legături cu serviciile secrete ruse, scrie reuters.com.

Eugene Kaspersky, cofondatorul companiei, este cel care a precizat într-o postare pe blog că reclamele companiei au fost înterzise la începutul lunii ianuarie. Cei de la Twitter au confirmat pentru Reuters că au interzis afișarea reclamelor companiei Kaspersky Lab.

Kaspersky Lab a negat în repetate rânduri acuzațiile făcute de guvernul american, care a interzis folosirea software-ului companiei de către agențiile guvernamentale de teama că acesta ar putea permite serviciile secrete ruse să spioneze. compania de securitate a promis permiterea verificării codului sursă al companiei pentru ca experți să descopere vulnerabilitățile produselor care ar putea fi exploatate de serviciiile secrete și a cerut Curții de Justiție americane să răstoarne interdicția.

Eugene Kaspersky a spus că a fost surprins de interdiciția celor de la Twitter și că îi roagă să se mai gândească.

Departamentul de securitate internă al SUA a precizat prin intermediul unui reprezentant că nu a cerut companiilor americane să pedepsească Kaspersky.

„Kaspersky Lab consideră această acțiune – o interzicere a reclamelor fără un motiv valid sau dovadă de neglijență – ca fiind contradictoriu cu principiile Twitter de liberă exprimare,” se precizează într-o declarație a Kaspersky Lab, citată de cbsnews.com.

Recent, Twitter a promis să oprească dezinformarea răspândită pe această platformă de social media de către Rusia.

 

 

 

Share With: