HomeStiriSecuritate ITTwitter a dat în judecată Departamentul de Securitate Internă al SUA
twitter-a-dat-in-judecata-departamentul-de-securitate-interna-al-sua

Twitter a dat în judecată Departamentul de Securitate Internă al SUA

twitter-a-dat-in-judecata-departamentul-de-securitate-interna-al-suaTwitter a înaintat un proces împotriva Departamentului de Securitate Internă al SUA pentru a proteja anonimitatea contului unui utilizator.

Twitter a dat în judecată Departamentul de Securitate Internă al SUA după ce acesta a cerut aflarea identității persoanei care folosește contul de Twitter “@ALT_uscis” sau “Alt Immigration”. Acesta este un cont creat anonim de unul dintre angajații guvernului federal din SUA, scrie npr.org.

Plângerea depusă de Twitter susține că Deparamentul de Securitate Internă a cerut numele, informațiile de logare, numărul de telefon, adresa de e-mail și adresa IP a utilizatorului și a amenințat că se va ajunge la acțiune în instanță dacă nu este îndeplinită cererea.

Twitter a mai spus că Departamentul de Securitate Internă a cerut să nu facă publică cererea. În schimb compania cere curții federale să declare ilegale cererile agenției.

La numai o zi după ce a fost dat în judecată, Departamentul de Securitate Internă al SUA și-a retras ordinul dat către Twitter, iar compania și-a retras și ea plângerea după aceea, scrie theverge.com.

Nu este clar dacă guvernul va mai încerca prin alte mijloace să afle cine este utilizatorul. Departamentul de justiție ar putea cere un mandat din partea curții pentru aceste informații, dar folosind un statut care respectă temeiul legal.

Contul de Twitter vizat de Departamentul de Securitate Internă a fost folosit „pentru a exprima critici publice la adresa Departamentului de Securitate Internă şi a Administraţiei actuale”. Presa americană a relatat că prin intermediul acestor conturi, angajaţii guvernamentali din numeroase agenţii de stat au încercat să critice şi să reziste politicilor administraţiei Trump, scrie adevarul.ro.

 

 

 

Share With: