HomeStiriSecuritate ITTrei mari bănci olandeze ar depinde de o singură firmă de securitate

Trei mari bănci olandeze ar depinde de o singură firmă de securitate

Trei dintre cele mai mari bănci din Olanda ar depinde prea mult de o singură companie de securitate cibernetică din SUA pentru a se proteja de atacurile DDoS.

Trei dintre cele mai mari bănci olandeze ar depinde prea mult de o singură companie de securitate cibernetică din SUA pentru a se proteja de atacurile DDoS, a raportat luni Financieele Dagblad, citat de dutchnews.nl.

Ziarul citează un raport al organizației CPB, care menționează într-un nou raport că poziția companiei americane este una îngrijorătoare deoarece, dacă se întâmplă ceva cu aceasta, sectorul bancar olandez ar avea și el de suferit.

CPB a spus că 16 dintre cele mai mari bănci din lumea folosesc serviciile Akamai și că ABN Amro, Rabobank și ING, folosesc și ele serviciile companiei.
Cele trei bănci olandeze ING, ABN Amro și Rabobank sunt cele mai mari din Olanda și ar depinde foarte mult de serviciile Akamai, scrie nltimes.nl.

Aiko Pras, un profesor din domeniul siguranței internetului, este și el îngrijorat. „Companiile americane precum Akamai obțin din ce în ce mai multe informații despre tranzacțiile noastre bancare, în timp ce noi pierdem informații”, a declarat el.

ING, ABN Amro și Rabobank neagă că ar fi dependente de compania americană, spunând că folosesc și alte sisteme.

Share With: