[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Securitate IT

Transformarea digitală grăbită este un risc pentru securitatea cibernetică

Graba de a trece la tehnologia digitală reprezintă un risc pentru securitatea informațiilor companiei, conform unei noi cercetări realizate de firma de securitate cibernetică Thales.

„2019 Thales Data Threat Report” este o cercetare realizată de IDC care explorează modul în care organizațiile se luptă să implementeze o securitate a informațiilor adecvata când adoptă și implementează noi tehnologii precum folosirea mai multor platforme cloud, scrie techradar.com.

Dintre respondenți 97% au spus că organizația lor deja trece printr-o transformare digitală. Respondenții au confirmat și că folosesc și expun anumite informații sensibile prin aceste medii. Organizațiile care au o abordare agresivă a transformării digitale sunt cele mai expuse riscului unei breșe de informații și surprinzător studiul a descoperit că mai puțin de o treime dintre respondenți (30%) folosesc criptarea între aceste medii.

Companiile fac trecerea la cloud sau către mai multe medii cloud cu ocazia transformării digitale, dar asta face ca protejarea informațiilor sensibile să fie din ce în ce mai complexă. Nouă din zece respondenți folosesc sau plănuiesc să folosească un tip de mediu cloud și 44% au numit complexitatea drept o barieră percepută în implementarea măsurilor de securitate adecvate.

În plus, în ciuda faptului că 60% dintre organizații au suferit o breșă de securitate la un moment dat, puțini investesc în măsuri de protecție pentru securizarea informațiilor din cloud.

Graba de a îmbrățișa noile tehnologii în numele modernizării afacerii, eficientizări lanțului de aprovizionare, vizibilității și reducerii costurilor duce la o creștere a riscului compromiterii informațiilor, conform cercetării publicate marți de Thales. La cercetare au participat 1.200 de directori din domeniul IT și securității cibernetice ai unor organizații din nouă țări. Cercetarea sugerează că deși organizațiile adoptă tehnologiile cele mai noi, securitatea cibernetică încă se află în urmă în multe cazuri, scrie zdnet.com.

Internetul lucrurilor, Big Data, analiza, plățile pe mobil, serviciile cloud, procesarea la nivel de dispozitiv și inteligența artificială sunt exemple de tehnologii în care se investește și sunt adoptate de companii.

Aceste tehnologii, dacă sunt implementate în cadrul unei strategii digitale mai largi, pot aduce beneficii companiilor în multe feluri. Cu toate acestea, Thales sugerează că în graba de a adopta noi soluții, criptarea și protecția nu sunt foarte importante pe listă.

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019