HomeStiriSecuritate ITTransformarea digitală grăbită este un risc pentru securitatea cibernetică
microsoft-summit-2016-transformarea-digitala-este-necesara-pentru-afaceri

Transformarea digitală grăbită este un risc pentru securitatea cibernetică

microsoft-summit-2016-transformarea-digitala-este-necesara-pentru-afaceriGraba de a trece la tehnologia digitală reprezintă un risc pentru securitatea informațiilor companiei, conform unei noi cercetări realizate de firma de securitate cibernetică Thales.

„2019 Thales Data Threat Report” este o cercetare realizată de IDC care explorează modul în care organizațiile se luptă să implementeze o securitate a informațiilor adecvata când adoptă și implementează noi tehnologii precum folosirea mai multor platforme cloud, scrie techradar.com.

Dintre respondenți 97% au spus că organizația lor deja trece printr-o transformare digitală. Respondenții au confirmat și că folosesc și expun anumite informații sensibile prin aceste medii. Organizațiile care au o abordare agresivă a transformării digitale sunt cele mai expuse riscului unei breșe de informații și surprinzător studiul a descoperit că mai puțin de o treime dintre respondenți (30%) folosesc criptarea între aceste medii.

Companiile fac trecerea la cloud sau către mai multe medii cloud cu ocazia transformării digitale, dar asta face ca protejarea informațiilor sensibile să fie din ce în ce mai complexă. Nouă din zece respondenți folosesc sau plănuiesc să folosească un tip de mediu cloud și 44% au numit complexitatea drept o barieră percepută în implementarea măsurilor de securitate adecvate.

În plus, în ciuda faptului că 60% dintre organizații au suferit o breșă de securitate la un moment dat, puțini investesc în măsuri de protecție pentru securizarea informațiilor din cloud.

Graba de a îmbrățișa noile tehnologii în numele modernizării afacerii, eficientizări lanțului de aprovizionare, vizibilității și reducerii costurilor duce la o creștere a riscului compromiterii informațiilor, conform cercetării publicate marți de Thales. La cercetare au participat 1.200 de directori din domeniul IT și securității cibernetice ai unor organizații din nouă țări. Cercetarea sugerează că deși organizațiile adoptă tehnologiile cele mai noi, securitatea cibernetică încă se află în urmă în multe cazuri, scrie zdnet.com.

Internetul lucrurilor, Big Data, analiza, plățile pe mobil, serviciile cloud, procesarea la nivel de dispozitiv și inteligența artificială sunt exemple de tehnologii în care se investește și sunt adoptate de companii.

Aceste tehnologii, dacă sunt implementate în cadrul unei strategii digitale mai largi, pot aduce beneficii companiilor în multe feluri. Cu toate acestea, Thales sugerează că în graba de a adopta noi soluții, criptarea și protecția nu sunt foarte importante pe listă.

Share With: