[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Securitate IT

Testele arată că aproape toate noile arme ale SUA au probleme importante de securitate cibernetică

Un raport recent arată că aproape toate noile arme ale SUA au probleme importante de securitate cibernetică asociate cu lipsa atenției față de practicile de securitate cibernetică de bază.

Government Accountability Office (GAO) din SUA a publicat marți un raport care spune că Pentagonul nu a făcut ca securitatea cibernetică a armelor să fie o prioritate și timp de mai mulți ani, deși au existat anumite îmbunătățiri, încă nu există măsuri sigure legate de cel mai bun mod de securizare cibernetică a armelor, scrie techcrunch.com.

GAO a fost rugat să evalueze securitatea cibernetică a armelor Pentagonului și a găsit multe vulnerabilități pe care nu le-a făcut publice în detaliu, fiind clasificate, dar se pare că nu sunt cunoscute toate problemele.

Conform raportului, persoanele care au testat securitatea cibernetică a armelor Pentagonului au folosit instrumente și tehnici relativ ușor de folosit pentru a prelua controlul sistemelor – fără a fi detectați – din cauza unei administrări nepotrivite a parolelor și a folosirii de comunicații necriptate. Multe defecte au putut fi exploatate din cauza folosirii de software gratuit care nu permitea schimbarea de parole la instalarea sa.

Rezultatele raportului vin din analizarea testelor de securitate realizate în perioada 2012-2017. Testele de securitate realizate de hackeri prietenoși angajați de Pentagon pentru a descoperi breșe ale rețelelor și puncte slabe de securitate au fost analizate de GAO, scrie washingtonpost.com.

Conform raportului, cei care s-au ocupat de testarea vulnerabilităților informatice în perioada 2012-2017 au descoperit vulnerabilități în aproape toate armele care erau în curs de dezvoltare. Hackerii au putut prelua controlul unor sisteme de arme, să vadă ecranul celui care le operează și să manipuleze sistemul. În alte cazuri s-a descoperit că puteau fi șterse sau copiate informații.

În multe cazuri vulnerabilitățile au fost create de o slabă atenție asupra practicilor de securitate cibernetică de bază, precum folosirea de parole puternice. Într-un caz hackerii au putut ghici parole în nouă secunde.

Raportul a atras atenția asupra unui trend care îngrijorează experții în securitate. Pe măsură ce din ce în ce mai multe obiecte fizice sunt conectate și operate prin internet, posibilitatea ca hackerii să rănească oameni sau să saboteze echipamentele poate crește.

Raportul vine după ce Pentagonul reevaluează relația sa cu contractorii, luând în considerare dacă să ia mai mult în considerare evaluările de securitate atunci când achiziționează sisteme majore de armament.

Share
Publicat de
Cristina

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019