[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Securitate IT

Tesla este acuzată că își spionează angajații

Un fost angajat al echipei de securitate a Tesla a declarat într-un interviu că anul trecut un angajat care ar fi responsabil de scurgeri de informații a fost spionat de echipa de investigații a companiei.

Investigatorii companiei Tesla ar fi deturnat comunicațiile private ale unui angajat acuzat de divulgare de informații secrete. Conform unui interviu realizat de Bloomberg cu un fost membru al echipei de securitate al Tesla, compania ar fi cerut citirea e-mail-urilor, mesajelor text, interogarea și urmărirea fostului angajat, scrie bizjournals.com.

De asemenea, au fost alertate autoritățile cu privire la angajatul concediat, Martin Tripp, care ar fi fost nemulțumit și ar fi putut plănui un atac armat în masă la o fabrică a companiei din Nevada. După ce polițiștii l-au interogat pe Tripp, care le-a spus că informațiile primite sunt o păcăleală, Tesla ar fi cerut departamentului șerifiului să publice un comunicat de presă despre amenințarea falsă.

Tripp a fost concediat după ce a făcut publice informații despre producția de la fabrica Gigafactory către un jurnalist al Business Insider în iunie 2018. Conform acestuia, 40% din materia primă folosită fusese făcută bucăți sau refăcută înainte de a fi trimisă mai departe.

Sean Gouthro, fost manager de securitate al fabricii din Nevada a spus că Elon Musk în persoană a angajat persoane care să deturneze telefonul angajatului, să îi citească mesajele ca urmarea a scurgerii informațiilor. El susține și că în cadrul fabricii a fost instalat un dispozitiv care monitoriza comunicațiile private ale angajaților, scrie scmagazine.com.

Sean Gouthro a transmis un raport, pe 24 ianuarie 2019, către Securities and Exchange Commission (SEC) în care susține că Tesla și-a spionat în mod ilegal angajații, conform avocatului său, Stuart Meissner, citat de Business Insider, precizează theverge.com.

Meissner a spus și că Gouthro a raportat o implicare a Tesla în investigațiile interne cu privire la furtul a 37 de milioane de dolari în materiale neprelucrate și nu a informat autoritățile și acționarii cu privire la această problemă. Un alt client al lui Meissner a raportat în august 2018 că Tesla a instalat routere specializate în captarea comunicațiilor angajaților.

Un purtător de cuvânt al Tesla a respins acuzațiile clienților lui Meissner, spunând că acestea sunt neadevărate și senzaționlizate pentru a primi atenția presei. De asemenea, purtătorul de cuvânt al companiei a precizat că Gouthro a fost concediat în ianuarie deoarece nu a reușit de mai multe ori „să demonstreze și să înțeleagă cele mai bune practici din industria de securitate.” Tesla a mai spus și că Gouthro a fost intervievat și în septembrie 2018 de un avocat pe teme de conformitate cu privire la problemele pe care acum le-a raportat presei și că atunci nu le-a raportat.

Share
Publicat de
Cristina

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019