Traficul de date în cloud va crește de aproape patru ori în următorii patru ani, de la 3.9 zettabytes (ZB) în 2015, la 14,1 ZB în 2020, relevă studiul Cisco Global Cloud Index pentru perioada (2015 – 2020). Creșterea rapidă se datorează migrării către arhitecturile de tip cloud, mai eficiente și mai scalabile față de centrele de date tradiționale, scrie Agora.ro.
8 tendințe privind traficul de date în cloud:
Cisco a analizat, de asemenea, impactul centrelor de date de tip hyperscale care vor crește de la 259 în 2015, la 485 în 2020. Totodată traficul va crește de cinci ori în următorii cinci ani. 47% din serverele instalate vor fi în aceste centre de date de mari dimensiuni, care vor suporta 53% din trafic până 2020.
Judecând rezultatele cercetărilor de peste ani, securitatea a fost mereu călcâiul lui Ahile pentru cloud computing. Dar există un argument care arată că nu este mereu așa și se poate începe o schimbare, conform zdnet.com.
Modelul de securitate puternică la exterior și slabă la interior nu mai funcționează, deoarece numărul de puncte de intrare în rețea a explodat și va continua să crească odată cu intrarea în forță a IoT. În plus, folosirea de servicii cloud este acum o metodă standard pentru a oferi un număr din ce în ce mai mare de aplicații, lăsând compania cu cel puțin două suprafețe de atac: local și una pentru ficare furnizor de cloud. Această situație se va intensifica pe măsură ce numărul de furnizor de servicii cloud crește și va crește pe măsură ce companiile trec la oferirea de aplicații în cloud.
Astfel este un răspuns mutarea securității în cloud, convertind cloud-ul într-o sursă de securitate? Ar putea îmbunătății cel puțin experiența utilizatorului, precum poate reduce traficul generat în rețea de sistemele de securitate și astfel și costurile pentru lățimea de bandă.
Securitatea cloud oferă alte avantaje ca blocarea traficului de pe site-urile cu o reputație slabă când accesul la internet trece printr-un nivel de securitate în cloud. Serviciile de cloud care combină big data, inteligența artificială, detectarea anomaliilor și alte tehnologii pot ajuta la o mai bună analiză a traficului și pot încuraja abordări care se axează mai mult pe date decât pe dispozitive.
Organizațiile nu trebuie să uite de problemele de securitate dacă în cloud se oferă securitate pentru toate nivelele. Securitatea nu trebuie abandonată penru flexibilitate și elasticitate.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…