HomeStiriSecuritate ITTelefonul Pixel de la Google a fost spart în mai puțin de 60 de secunde
telefonul-pixel-de-la-google-a-fost-spart-in-mai-putin-de-60-de-secunde

Telefonul Pixel de la Google a fost spart în mai puțin de 60 de secunde

telefonul-pixel-de-la-google-a-fost-spart-in-mai-putin-de-60-de-secundeO echipă de specialiști în IT din China au spart caracateristica de securitate a telefonului Pixel de la Google în mai puțin de 60 de secunde.

La inceputul lunii noiembrie, Adrian Ludwig, directorul diviziei de securitate mobila la Google, s-a laudat la o conferinta de presa ca telefonul Pixel e la fel de sigur ca iPhone, relateaza Mashable, citat de ziare.com.

“In ceea ce priveste amenintarile cibernetice, cele doua modele sunt aproape identice in ceea ce priveste capacitatile platformei”, a spus atunci Ludwig.

Hackerii, care lucreaza la compania de solutii de securitate Qihoo 360, au castigat 120.000 de dolari de la Google dupa ce au demonstrat ca pot exploata o vulnerabilitate a sistemului de operare Android, care le-a permis sa acceseze informatii precum mesaje, apeluri, contacte si fotografii din telefonul Pixel.

În cadrul evenimentului PwnFest, hackerii au folosit o vulnerabilitate de tip zero-day pentru a obține acces de la distanță asupra dispozitivului. O vulnerabilitate de tip zero-day se referă la o problemă a softului de care producătorul nu știe nimic. Apoi acesta este exploatată de hackeri înainte ca producătorul să știe de existența ei și să o rezolve, acesta este un atac zero-day, scrie hindustantimes.com.

Qihoo 360 a folosit o vulnerabilitate pentru a lansa Google Play Store și apoi au deschis versiunea Google Chrome pentru mobil și aceasta a arătat mesajul: “Pwned by 360 Alpha Team” în locul paginii Google.

În plus, accesul de la distanță a expus toate informațiile utilizatorului: contacte, mesaje, e-mailuri, poze, video și detalii ale cardului.

Qihoo 360 a obținut înainte și alte premii în bani care ajung în total la 520.000 de dolari pentru descoperirea de vulnerabilități ale browserului Microsoft Edge și ale Adobe Flash, scrie ibtimes.co.in.

 

 

 

Share With: