HomeStiriSecuritate ITSymantec spune că a descoperit o campanie de spionaj ce vizează computerele ce monitorizează sateliți
symantec-spune-ca-a-descoperit-o-campanie-de-spionaj-ce-vizeaza-computerele-ce-monitorizeaza-sateliti

Symantec spune că a descoperit o campanie de spionaj ce vizează computerele ce monitorizează sateliți

symantec-spune-ca-a-descoperit-o-campanie-de-spionaj-ce-vizeaza-computerele-ce-monitorizeaza-satelitiSymantec spune că a descoperit o campanie de spionaj, inițiată de un grup de hackeri din china, care țintește computerele care monitorizează sateliți.

Un grup de hackeri a căror origine a fost depistată ca fiind din China au lansat o campanie sofisticată de spionaj informatic împotriva opreatorilor de sateliți, companiilor de telecomunicații și contractorilor de aărare din SUA și Asia de Sud-Est, a precizat marți un cercetător în securitare, scrie cnet.com.

Symantec a precizat că urmărește din 2013 acțiunile unui grup de hackeri numit Thrip, iar în ianuarie a descoperit un malware puternic în Asia de Sud-Est despre care crede că este folosit pentru a spiona computerele infectate. Cea mai îngrijorătoare descoperire este că hackerii au infectat computere care monitorizează și controlează sateliți.

Symantec spune că a detectat originea campaniei, care se bazează pe o combinație de malware specific și instrumente obișnuite folosite de hackeri, până la trei computere din China.

Potrivit companiei, atacul pare să fi avut ca obiectiv spionajul naţional, cum ar fi interceptarea comunicaţiilor militare şi civile. Astfel de capacităţi de interceptare sunt rare, dar au mai existat, iar cercetătorii Symantec nu au putut să spună dacă şi ce comunicaţii au fost interceptate, scrie bursa.ro.

Hackerii au fost eliminaţi din sistemele infectate, iar compania a transmis deja informaţiile tehnice legate de atacul cibernetic FBI şi Departamentului pentru Securitate Internă, precum şi agenţiilor pentru apărare din Asia şi altor companii de securitate cibernetică.

Share With: