O schemă de phishing utilizează internetul pentru a lua ca ţinte un mare număr de persoane naive, folosind frauda şi înşelăciunea pentru a obţine informaţii personale şi financiare private, cum ar fi nume, adrese, numere de cont bancar, numere de card de credit, precum şi numere de securitate socială. Schemele de phishing funcţionează deseori prin trimiterea unui număr mare de mesaje email false, care sunt făcute să apară ca şi cum ar proveni de la bănci, instituţii financiare sau alte companii, transmite Agerpres.
Rechizitoriul cuprinde numele lui Ciprian Dumitru Tudor, Mihai Cristian Dumitru, Bogdan Boceanu, Bogdan-Mircea Stoica, Octavian Fudulu, Iulian Şchiopu, Răzvan Leopold Schiba, Dragoş Răzvan Davidescu, Andrei Bolovan, Laurenţiu Cristian Buşca, Gabriel Sain, Nicolae Dragoş Drăghici, Stefan Sorin Ilinca şi Mihai Alexandru Didu, toţi cetăţeni români.
La începutul acestei luni, trei dintre inculpaţi au fost extrădaţi din România în Statele Unite. Fiecare din cei 14 inculpaţi este acuzat de conspiraţie pentru a comite fraude bancare, ce prevede un termen maxim de pedeapsă cu închisoarea de 30 de ani şi o amendă de până la 1 milion de dolari, şi de conspiraţie pentru a comite fraude în conexiune cu dispozitive de acces, ce se pedepseşte cu un termen maxim de cinci ani de închisoare şi o amendă de până la 250.000 de dolari. Unii dintre inculpaţi, inclusiv Davidescu şi Buşca, sunt de asemenea acuzaţi de furt de identitate cu circumstanţe agravante, ce prevede o pedeapsă cu închisoarea consecutivă obligatorie de doi ani.
Procurorul Statelor Unite Fein a subliniat că un act de acuzare nu este o dovadă de vinovăţie. Este vorba doar despre depoziţii şi fiecare inculpat este presupus nevinovat dacă şi până când se dovedeşte vinovăţia dincolo de orice îndoială rezonabilă.
Această chestiune este investigată de Biroul Federal de Investigaţii din New Haven, Connecticut, şi Grupul Operativ Connecticut Computer Crimes. Procurorul Fein şi agentul special Mertz sunt de asemenea recunoscători pentru asistenţa riguroasă furnizată de Oficiul pentru Relaţii Internaţionale al Departamentului de Justiţie al Statelor Unite, de ataşatul legal al FBI la Bucureşti, Interpol la Zagreb şi Washington, Poliţia Română şi Serviciul Marshals al Statelor Unite.
Printre instituţiile financiare şi companiile presupus vizate de inculpaţi figurează Citibank, Capital One, Bank of America, JPMorgan Chase & Co., Comerica Bank, Regions Bank, LaSalle Bank, United States Bank, Wells Fargo & Co., eBay şi PayPal.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…