HomeStiriSecuritate ITSUA acuză Rusia de atacuri cibernetice asupra centralelor nucleare
sua-acuza-rusia-de-atacuri-cibernetice-asupra-centralelor-nucleare

SUA acuză Rusia de atacuri cibernetice asupra centralelor nucleare

sua-acuza-rusia-de-atacuri-cibernetice-asupra-centralelor-nucleareAgențiile de spionaj din SUA acuză Rusia de atacuri cibernetice asupra centralelor nucleare și asupra companiilor ce oferă servicii de utilități.

Administrația Trump a acuzat joi Rusia că a lansat o serie de atacuri cibernetice care au vizat centrale nucleare americane și europene și sisteme de producere a energiei electrice și că ar fi putut opri funcționarea centralelor nucleare oricând, scrie nytimes.com.

Oficiali ai Statelor Unite și firme de securitate private au văzut atacurile ca un semn din partea Rusiei că poate afecta infrastructuri importante în cazul unui conflict.

Eric Chien, director în cadrul Symantec, spune că compania are dovezi că hackerii ruși sunt conectați la infrastructura de control industrial, ceea ce le permite să oprească sau să saboteze centralele nucleare.

Agențiile de spionaj americane știu de de mai bine de un an și jumătate de existența atacurilor, iar DHS și FBI au avertizat companiile de utilități prima dată în luna iunie a lui 2017.

Reprezentanti in domeniul securitatii americane au declarat ca politia federala (FBI), Departamentul Securitatii Interne si agentii americane in domeniul informatiilor au stabilit ca servicii ruse informatii si altii se afla in spatele acestor atacuri in sectorul energetic, scrie obiectivdesuceava.ro.

Potrivit acestor oficiali, rusii au ales in mod deliberat tinte din industria energetica americana, au obtinut acces in sisteme informatice si apoi au efectuat o “recunoastere in retea” a sistemelor de control industrial care gestioneaza intreprinderi americane si reteaua electrica.

SUA a plasat sancțiuni asupra a 5 grupuri și 19 indivizi din Rusia pentru implicarea în atacuri cibernetice. Precizează că aceste grupuri s-au persoane s-au implicat în alegerile electorale din SUA în 2016 și atacul ransomware NotPetya. Sancțiunile constau în interzicerea organizațiilor din SUA să colaboreze cu aceste entități din Rusia, conform technologyreview.com.

Share With: