[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Securitate IT

SUA a emis planuri pentru securitatea dispozitivelor medicale conectate

Autoritatea pentru supravegherea alimentelor și medicamentelor din SUA a emis un document cu norme recomandate pentru securitatea dispozitivelor medicale.

Autoritatea pentru supravegherea alimentelor și medicamentelor din SUA (The Food and Drug Administration – FDA) a emis norme recomandate pentru securitatea dispozitivelor medicale conectate la internet, conform The Verge, citat de businessinsider.com.

Recomandările sunt menite pentru a oferi producătorilor de dispozitive un set de practici pentru a se asigura că dispozitivele rămân sigure după ce încep să fie folosite. Pe măsură ce tot felul de dispozitive obțin o conectare din ce în ce mai mare la internet, producătorii trebuie să ia în calcul implicațiile acelei conectări și să ia măsuri pentru apărarea dispozitivelor, în special când acestea au un rol atât de necesar pentru utilizatori.

FDA încurajează producătorii de dispozitive medicale să își monitorizeze activ software-ul pentru descoperirea bug-urilor și să fie prompți în emiterea patch-urilor cu remedieri. Acești producători trebuie să se poarte mai mult ca programatorii de software, decât ca producători de dispozitive. Aceasta este consecința directă a adăugării conectivității la produsele care înainte nu erau conectate la internet. Dispozitivele conectate necesită o abordare mai activă din partea producătorilor, deoarece pot fi manipulate în noi moduri după ce sunt produse.

Vulnerabilitatea unei camere video conectate la internet permite adăugarea ei la o rețea botnet care poate afecta serviciile de internet, dar o vulnerabilitate similară a unei pompe de insulină poate fi fatală pentru viața unui pacient.

Prima dată, normele FDA au fost emise într-o schiță de anul trecut din ianuarie și s-a lucrat la ea mai mult de un an. Documentul are 30 de pagini. FDA a avertizat industria medicală timp de câțiva ani că dispozitivele medicale sunt vulnerabile la atacuri cibernetice și că este o îngrijorare legitimă. Cercetătorii au putut să deturneze defibrilatoare, stimulatoare cardiace și pompe de insulină, scrie theverge.com.

Această încercare de a securiza dispozitivele medicale este doar un început, spune Eric Johnson, un cercetător în securitate cibernetică.

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019