[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Securitate IT

Studiu: Routerele sunt actualizate necorespunzător, fiind un risc de securitate

Un nou studiu efectuat de catre o organizație nonprofit pentru consumatori din SUA a descoperit ca 5 din 6 routere sunt actualizate necorespunzător pentru defecțiuni de securitate.

Efectuat de American Consumer Institute (ACI), studiul a analizat un esantion de 186 routere WiFi SOHO (small office/home office) de la 14 furnizori diferiti prezenti pe piata americana. Expertii ACI au analizat versiunea firmware pe care ruleaza routerele si au cautat in bazele de date cu vulnerabilitati publice pentru defectiuni de securitate cunoscute care afecteaza firmware-ul fiecarui dispozitiv, scrie smartnews.ro.

Din totalul de 32.003 defectiuni de securitate, peste un sfert au fost vulnerabilitati care au primit primele cele mai ridicate evaluari de severitate, “critic” si “high-risk”.

“Analizele noastre arata ca, in medie, routerele au continut 12 vulnerabilitati critice si 36 vulnerabilitati high-risk, pe intregul esantion”, au declarat cercetatorii.

Conform studiului realizat de ACI, o mare parte din routerele Wi-Fi din casele și birourile americanilor sunt vulnerabile la atacuri cibernetice doarece versiunea firmware nu este actualizată suficient de des. Astfel, 83% dintre routere sunt „actualizate în mod neadecvat pentru defectele de securitate cunoscute, lăsând dispozitivele vulnerabile la atacuri cibernetice care pot compromite intimitatea utilizatorilor și pot duce la pierderi financiare”, precizează cyberscoop.com.

studiul a fost realizat ca urmare a unei avrtizări FBI, emisă în luna mai, despre posibilitatea ca hackerii ruși să compromită sute de mii de routere pentru acasă sau birouri. FBI a recomandat, pentru protecția utilizatorilor, ca routerele să fie actualizate.

Deși noul raport sfătuiește utilizatorii să își actualizeze firmware-ul folosit de routere, producătorii, de multe ori, nu fac ca asta să fie o sarcină ușoară pentru consumatori. Unii producători de routere nu au o modalitate de actualizare firmware prietenoasă cu utilizatorul, ceea ce face ca utilizatorul să nu știe când trebuie să își actualizeze software-ul. În plus, consumatorii rareori se gîndesc că trebuie să își actualizeze software-ul.

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019