404 Not Found


nginx
Studiu Ericsson despre siguranta online - Security Portal
[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Securitate IT

Studiu Ericsson despre siguranta online

 

 

 

Până în 2019 vor exista 5,6 miliarde de abonamente pentru smartphone-uri, fapt care va crește vigilența utilizatorilor față de pericolele mediului online, arată un studiu Ericsson.

 

Studiul Ericsson Consumer Lab evidențiază faptul că problemele de siguranță, securitate și confidențialitate online au un efect direct asupra modului în care utilizatorii folosesc Internetul. Acestea afectează interacțiunile comerciale și sociale din mediul online. 70% dintre respondenți au declarat că sunt îngrijorați de fraude online sau viruși, 59% de posibilitatea de a fi supravegheați online, iar 56% de problemele de confidențialitate.

Un alt rezultat al studiului a fost că 68% dintre respodenți ezită să își exprime opinia pe Internet, iar 90% dintre aceștia au spus că acest lucru le afectează comportamentul în mediul online. Totuși, activitatea online nu se reduce, doar 4% din respondenți declarând că folosesc Internetul mai rar, din acest motive.

Legat de riscurile de securitate, 68% dintre respondenți au avut viruși pe computerul personal, iar 11% au fost fraudați în mediul online. 27% dintre aceștia au spus că persoane apropiate lor au fost victime ale furtului de identitate online, în timp ce 13% au spus că au fost ei înșiși expuși acestei probleme.

Nesiguranța legată de evaluarea riscurilor din mediul online a determinat 93% dintre respondenți să aleagă cel puțin o formă de protejare, ca anti-viruși sau măsuri anti-spam la setările de securitate. Peste jumătate dintre respondenți sunt atenți la ce site-uri accesează și la ce informații personale furnizează online.

În toate piețele studiate există un grad ridicat de susținere pentru libertatea de exprimare, însă utilizatorii doresc un moderator când vine vorba de subiectele legate de integritate personală, precum amenințările sau intimidările. Astfel, 80% dintre respondenți consideră că este acceptabilă cenzura amenințărilor personale din mediul online.

Studiul a fost desfășurat online în Statele Unite ale Americii, Suedia, Pakistan, Egipt și Tailanda. Numărul total al respondeților este de 3311, cu vârste cuprinse între 15 și 69 de ani.

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019