HomeStiriSecuritate ITStudentii chinezi si armata cibernetica
china

Studentii chinezi si armata cibernetica

chinaNanhao Group este, în multe privinţe, o companie de tehnologie ca oricare alta. Doar că mulţi dintre cei 500 de angajaţi mai au şi “un al doilea job”. Asta pentru că Nanhao adăposteşte “o unitate de poliţie cibernetică”, condusă de armata chineză, scrie FT.com.

Nu se ştie exact ce face această poliţie cibernetică, dar, conform oficialităţilor locale, unitatea are două părţi: una de atac cibernetic şi alta de apărare cibernetică.La Nanhao se află doar una dintre miile de unităţi instalate de armata chineză în toată ţara, în companii de tehnologie sau universităţi. Aceste unităţi formează “coloana vertebrală” a armatei cibernetice a Chinei, văzută drept o ameninţare din ce în ce mai serioasă pentru celelalte ţări, scrie gandul.info

Eforturile chinezilor de a crea o armată cibernetică puternică ar însemna că unele dintre cele mai mari şi cunoscute companii de tehnologie din China ar putea fi implicate în războiul cibernetic, notează FT.com. De altfel, un angajat al companiei de stat China Telecom a confirmat că firma are o unitate de poliţie cibernetică şi a precizat că, din punctul său de vedere, şi alte grupuri ar putea avea ceva similar.

În plus, chinezii organizează chiar şi concursuri în universităţi, prin care racolează “talente” în cibernetică. Iar forumurile sunt pline de tineri hackeri, care discută despre coduri şi programare. “Numărul hackerilor din China creşte, iar ei devin mai profesionişti şi mai organizaţi”, susţine Liu Deliang, profesor la Universitatea Beijing şi unul dintre experţii informatici ai Chinei.

Chiar dacă americanii susţin că este greu de făcut legătura între armata chineză şi numărul tot mai mare de hackeri din această ţară, FT.com încheie cu un nou citat din revista Academiei de Ştiinţe Militare: “Noi (n.r. chinezii) trebuie să recrtuăm experţi care să se priceapă la internet şi tehnologie, în special la atacuri şi la crearea de viruşi”.

Share With: