HomeStiriSecuritate ITSoftBank investește 100 de milioane de dolari în firma de securitate Cybereason
softbank-investeste-100-de-milioane-de-dolari-in-firma-de-securitate-cybereason

SoftBank investește 100 de milioane de dolari în firma de securitate Cybereason

softbank-investeste-100-de-milioane-de-dolari-in-firma-de-securitate-cybereasonUn start-up de securitate cibernetică, numit Cybereason, a anunțat săptămâna trecută ca SoftBank a investit 100 de milioane de dolari.

Cybereason Inc. a primit 100 de milioane de dolari investiție de la  SoftBank Group Corp.. Cybereason a fost fondată de un fost membru al Unit 8200 din Israel, specializată în securitate cibernetică militară de atac. Cybereason folosește machine learning pentru a încerca să reproducă tacticile pe care fostul militar le folosea să vâneze hackerii, scrie ft.com.

Lior Div, cofondator și director executiv al Cybereason a spus că produsul său scanează rețeaua pentru a spune clienților „întreaga poveste”: dacă sunt atacați în momentul actual, unde sunt intrușii în rețea și cum trec de la un dispozitiv la latul.

El a spus că în cazul unui adversar din spatele unui atac trebuie să fim mai agresivi, să avem o stare de spirit aproape ofensivă pentru a rezolva problema, ceea ce alte companii din securitatea cibernetică nu fac.

Cybereason a descoperit recent un atac de spionaj cibernetic asupra unei mari companii din Asia. Atacul era de tip APT (advanced persistent threat) și a încercat să sustragă informații de business. Cybereason a descoperit cum au intrat hackerii în sistem – folosind atacuri de spear phishing care vizau persoane din administrație – și că au compromis mai mult de 40 de computere și servere.

„Prea mulți din industria de securitate se concentrează pe construirea de ziduri, dar nu poți construi un zid suficient de mare pentru a-i ține afară pe băieții răi,” a scris Lior Div într-un email pentru VentureBeat.

„Companiile trebuie să se concentreze pe ceea ce se întâmplă când adversarii se află înăuntru,” mai spune el.

Compania are sediul în Boston, SUA și folosește machine learning și analiza comportamentului pentru a procesa informații în timp real. Produsul dezvoltat de companie pune peste 8 milioane de întrebări pe secundă pentru a corela infromațiile de pe fiecare endpoint. Compania are 200 de clienți printre care Lockheed Martin, SoftBank, și Motorola. Prețul este în funcție de numărul de componente finale ale rețelei și de volumul total.

Cybereason a primit investiții care în total însumează 189 de milioane de dolari de la fondarea sa în 2012. Printre investitori se mai numără CRV, Spark Capital și Lockheed Martin. Va folosi noile fonduri pentru a angaja mai mulți oameni, pentru a-și devolta mai mult produsul și pentru a se extinde pe noi piețe.

 

 

 

Share With: