HomeStiriSecuritate ITSite-urile de știri sunt vulnerabile la atacuri
site-urile-de-stiri-sunt-vulnerabile-la-atacuri

Site-urile de știri sunt vulnerabile la atacuri

site-urile-de-stiri-sunt-vulnerabile-la-atacuriUn studiu sugerează că site-urile de știri și sport au unele dintre cele mai scăzute nivele de adoptare a securității.

O echipă în experți în securitate a verificat protocoalele de securitate folosite de 500 cele mai populare site-uri din diferite industrii și sectoare online. Aceștia au descoperit că mai puțin de 10% dintre site-urile de știri și sporturi folosesc protocoale de securitate de bază ca HTTPS și TLS, scrie myjoyonline.com.

Chiar și așa, aceștia nu folosesc mereu cele mai puternice și noi protocoale, precizează unul dintre autorii studiului.

Un expert în securitate al Universității din Surrey, profesorul Alan Woodward, a declarat pentru BBC că: „În timp, toate metodele de criptare devin mai slabe doarece oamenii găsesc metode de a le păcăli. Am testat site-ul web al Universității din Surrey folosind un site numit Security Headers în urmă cu câteva săptămâni și a obținut un A dar acum este doar un C.”

Cercetarea publicată de Journal of Cyber Security Technology arată că unele sectoare par să fie mai atente la securitate decât altele. De exemplu, site-urile din domeniul computerelor și al tehnologiei și cele ale instituțiilor financiare au o rată mai mare de adopție a protocoalelor de securitate față de site-urile de cumpărături și cele din industria jocurilor. O pătrime dintre site-urile de cumpărături folosesc protocolul TLS, dar în cadrul site-urilor de știri și sport, mai puțin de 8% îl folosesc.

Share With: