HomeStiriSecuritate ITSite-ul ISJ Bihor a fost atacat de un hacker
site-ul-isj-bihor-a-fost-atacat-de-un-hacker

Site-ul ISJ Bihor a fost atacat de un hacker

site-ul-isj-bihor-a-fost-atacat-de-un-hackerUn hacker cunoscut sub numele de D3v1X, a spart site-ul Inspectoratului Școlar Județean Bihor pentru a arăta vulnerabilitatea acestuia.

Hackerul a spart site-ul isjbihor.ro în cursul nopţii de duminică spre luni (4/5 iunie) şi a postat pe prima pagină a acestuia un afiş în care apare o persoană cu o pălărie pe cap şi mască pe faţă. Afişul mai conţinea un mesaj adresat celor care administrează site-ul, scrie jurnalbihorean.ro.

Mesajul hackerului era în limba engleză. Hackerul spunea că că îi pare rău că a deturnat site-ul și atrăgea atenția asupra securizării site-ului, menționând că va continua să deturneze site-uri.

Referitor la acest incident, Claudiu Damian, purtătorul de cuvânt al ISJ Bihor, a declarat pentru Jurnalul Bihorean şi Bihon.ro că pe site-ul inspectoratului „nu există date cu caracter personal, sunt doar date informative, gen cereri tip şi metodologii pentru ca oamenii să le descarce pentru a nu se mai deplasa la sediul Inspectatorului. Ştiu că site-ul a fost spart duminică noaptea, iar noi am luat la cunoştinţă luni dimeanţă despre situaţie. Nu au fost create pagube, iar situţia s-a remediat în 15 minute. Cu toate acestea ISJ va deepune o plângere la poliţie în acest sens”, citează jurnalbihorean.ro.

Hackerul D3v1X a declarat pentru Bihon.ro, că problema a fost rezolvată de reprezentanții ISJ Bihor.

„Am spart site-ul ISJ Bihor pentru a arăta că securitatea din România este una foarte slabă, nu am nimic cu ei”, a mai declarat hackerul D3v1X pentru Bihon.ro.

Deși nu a vrut să transmită prea multe informații cu caracter personal, hackerul D3v1X a mărturisit că are 17 ani și că are la activ mai multe site-uri sparte, atât din România cât și din Moldova. Totodată, el avertizează că va încerca să spargă și alte site-uri de instituții publice din România.

„Sincer, o sa încerc să sparg toate site-urile instituțiilor publice din România, care au o securitate slabă”.

 

 

 

Share With: