HomeStiriSecuritate ITSistemul de computere folosit de orașul Alanta a fost infectat cu ransomware
sistemul-de-computere-folosit-de-orasul-alanta-a-fost-infectat-cu-ransomware

Sistemul de computere folosit de orașul Alanta a fost infectat cu ransomware

sistemul-de-computere-folosit-de-orasul-alanta-a-fost-infectat-cu-ransomwareReprezentanți ai primăriei orașului Atlanta din SUA încearcă să determine ce cantitate de informații sensibile a fost compromisă într-un atac cibernetic care a avut loc joia trecută.

Hackeri au atacat computerele orașului Atlanta, capitala statului Georgia, în sudul Statelor Unite, și cer o răscumpărare în bitcoin, a anunțat primăria, conform AFP, citat de profit.ro.

Primăria și-a dat seama de atac joi dimineața (ora locală), descoperind o activitate neobișnuită pe serverele sale. Unele date muncipale au fost blocate.

Potrivit presei locale, hackerii au promis să deblocheze fişierele criptate în schimbul unei răscumpărări în valoare de 51.000 de dolari plătită în bitcoin, scrie ziaruldeiasi.ro.

Poliţia federală (FBI) şi Departamentul Securităţii Interne au fost solicitate să participe la anchetă.

Orașul Arlanta a suferit un atac ransomware, joia trecută, care a dus la oprirea funcționării unor aplicații folosite pentru plata facturilor și pentru a accesa informații legate de treibunale, conform helpnetsecurity.com.

Înițial, reprezentanții conducerii orașului au avertizat cetățenii cu privire la nefuncționarea aplicațiilor, dar nu au precizat cauza. Apoi, primarul orașului, Keisha Lance Bottoms, a precizat în cadrul unei conferințe de presă că funcționarea aplicațiilor a fost afectată atât intern și extern. Ea a mai spus că FBI, Departamentul de securitate internă, Microsoft și Cisco investighează incidentul.

În cadrul aceleași conferințe de presă, cel care se ocupă de operațiuni a precizat că sistemele orașului au fost atacate cu ransomware și că unele informații ale orașului au fost criptate. Nu a fost precizat dacă orașul va plăti recompensa sau nu. Între timp, cei care observă activtăți suspecte sunt sfătuiți să scoată din priză computerul.

Richard Cox, șeful de operațiuni al orașului a spus că va oferi anagajaților publici resurse suplimentare pentru a-și proteja informațiile, conform securityinfowatch.com.

De obicei organizațiile află că au fost infectate cu ransomware abia atunci când e prea târziu: când nu își mai pot accesa informațiile sau când găsesc un mesaj de răscumpărare pentru informațiile lor. În ultima lună, Carolina de Nord și departamentul de transporturi din Colorado au avut parte de atacuri cibernetice cu ransomware.

 

 

 

Share With: