HomeStiriSecuritate ITSistemul de aeroporturi din Arabia Saudită, atacat de hackeri
sistemul-de-aeroporturi-din-arabia-saudita-atacat-de-hackeri

Sistemul de aeroporturi din Arabia Saudită, atacat de hackeri

sistemul-de-aeroporturi-din-arabia-saudita-atacat-de-hackeriÎn ultimele două săptămâni, Arabia Saudită a fost din nou ținta unor atacuri cibernetice, după cel din 2012 care au șters datele de pe 35.000 de computere.

Arabia Saudită sugerează că semnături digitale din Iran se găsesc într-un atac recent cu un virus asupra infrastructurii critice, scrie middleeasteye.net.

Luna acesta Bloomberg a raportat că hackeri susținuți statal au condus o „serie de atacuri distructive” asupra Arabiei Saudite în ultimele două săptămâni, ștergând informații și consecințe dezastruase asupra agenției care se ocupă de conducerea aeroporturilor, plus alte cinci ținte.

Conform raportului, mii de computere ale Autorității Generale de Aviație Civilă au fost distruse, ștergând informații importante și oprind operațiile pentru câteva zile.

Câteva companii de securitate cibernetică au sugerat mai târziu că hackerii au folosit un virus numit “Shamoon”, care a fost legat de guvernul iranian.

Atacatorii au folosit același malware ca cel folosit în 2012 asupra companiei Saudi Aramco și care a distrus 35.000 de computere în câteva ore, scrie bloomberg.com.

Nu este clară întinderea pagubelor acestui atac, deși două persoane au informat că breșa de securitate a vizat banca centrală, ministerul transporturilor și agenția care conduce transporturile aeriene. Partea bună este că Arabia Saudită a putut reface unele informații pierdute cu ajutorul back-up-urilor, recuperându-se mai ușor decât după atacul din 2012.

Banca centrală a negat că sistemul a fost atacat, iar Autoritatea Generală de Aviație Civilă a spus că daunele s-au limitat la niște sisteme office și e-mail-uri ale angajaților.

Atacurile cibernetice în Orientul Mijlociu amanință mai mult decât guverne și instituții publice, supun dezvoltarea economică unor riscuri.

 

 

 

Share With: