HomeStiriSecuritate ITServerele Apple păstrează automat istoricul apelurilor
serverele-apple-pastreaza-automat-istoricul-apelurilor

Serverele Apple păstrează automat istoricul apelurilor

serverele-apple-pastreaza-automat-istoricul-apelurilorO companie de securitate specializata în aplicații de recuperat parole a descoperit că Apple stocheaza pe serverele sale istoricul convorbirilor utilizatorilor, fara acceptul acestora.

Elcomsoft, o companie de securitate specializata in aplicatii de recuperat parole, acuza Apple ca stocheaza pe serverele sale istoricul convorbirilor utilizatorilor, fara acceptul acestora, scrie stirileprotv.ro.

CEO-ul Elcomsoft, Vladimir Katalov, sustine ca, daca este activat serviciul iCloud, cel care presupune backup-ul si sincronizarea datelor prin intermediul serverelor companiei, Apple copiaza pe serverele sale inclusiv istoricul ultimelor patru luni.

Din câte se pare, problema a apărut din prima parte a anului trecut, odată cu lansarea iOS 8.2. La momentul respectiv, volumul de date sincronizate între iPhone-uri și Apple a devenit semnificativ mai mare, până când a ajuns să includă, pe lângă loguri cu apeluri de voce, baze de date cu apeluri audio/video prin Facetime. De la iOS 10, toate detaliile apelurilor de la aplicații terțe care folosesc Apple Callkit, sunt și ele incluse. Printre acelea se numără WhatsApp, Skype, Viber și nu numai, scrie playtech.ro.

Cei de la Apple nu au negat nici un rând dintre informațiile de mai sus, afirmând că respectivul gest are ca scop sincronizarea datelor între iDevice-uri, în cazul în care vreți să răspundeți la apeluri de pe Mac sau iPad atunci când ați ratat un apel de pe iPhone. În plus, ne-au asigurat că acele informații sunt protejate cu numele de utilizator și parola de iCloud, rămânând la latitudinea utilizatorilor să-și securizeze contul cât pot de bine, inclusiv cu sistemul de autentificare în doi pași.

Compania software din Rusia ElcomSoft a lansat o aplicatie denumita ElcomSoft Phone Breaker 6.20, capabil sa  extragă datele aproape in timp real, pentru oricine vizeaza un telefon cu iOS 9 sau ulterior, chiar pe un telefon blocat, protejat de un cod PIN, scrie smartnews.ro

“Cea mai recenta actualizare ElcomSoft Phone Breaker ofera expertilor criminalisti posibilitatea de a obtine apeluri din cloud la doar cateva minute de cand acestea au fost efectuate sau primite”, a explicat Vladimir Katalov, CEO ElcomSoft

“Tot mai multe date sunt salvate in cloud, cu putin control aflat la indemana utilizatorului final. Aceasta ne-a permis sa construim un instrument grozav de achizitie, capabil de acces aproape in timp real la apelurile facute cu dispozitive iOS”. 

Poate fi utilizat si de catre serviciile de informatii si politie.

ElcomSoft a creat produse “white hacker” inca din anii ’90, insa ajungerea acestora in maini gresite poate conduce la un dezastru.  

 

 

 

Share With: