HomeStiriSecuritate ITSecuritatea este principalul motiv de adoptarea al cloud-urilor hibride în Europa
securitatea-este-principalul-motiv-de-adoptarea-al-cloud-urilor-hibride-in-europa

Securitatea este principalul motiv de adoptarea al cloud-urilor hibride în Europa

securitatea-este-principalul-motiv-de-adoptarea-al-cloud-urilor-hibride-in-europaO cercetare recentă a aratat că modelul de cloud hibrid este dominant în Europa și este adoptat în principal pentru stocare și păstrarea copiilor de rezervă.

NetApp a făcut publice recent rezultatele primului său studiu asupra adoptării cloud-ului în Europa. Răspunsurile a 750 de CIO și administratori IT din Franța, Germania și Marea Britanie au identificat cloud-ul hibrid drept cel mai folosit – peste jumătate din repondenții din fiecare țară au indicat că folosesc o combinație de cloud public și privat (69% în Germania; 61% în Franța; 58% în Marea Britanie), scrie globenewswire.com.

Mai mult de jumătate dintre repondenți au spus că securitatea este principalul motiv pentru adoptarea cloud-ului, arătând că încrederea în furnizorii de cloud continuă să crească. Stocarea și Păstrarea copiilor de rezervă (backup) au fost principalele cazuri de folosire ale cloud-ului în toate țările chestionate.

În general, repondenții din cele trei țări au spus că se bazează pe diferiți parteneri pentru implementări. Furnizori locali au fost preferați de 26%, furnizorii de sisteme care oferă scalabilitate de 18% și furnizori mari au fost preferați de 17%. Ceea ce este interesant este că 3% dintre repondenți au spus că nu folosesc servicii de cloud sau încă sunt în stadiul de planificare, scrie techrepublic.com.

Multe companii încă lucrează cu aplicații vechi care ar costa prea mult dacă ar fi înlocuite sau implementate în cloud și au nevoie de o soluție de cloud hibrid.

În raportul din ianuarie 2017 al RightScale, „State of the Cloud Report”, se arată că 85% dintre repondenți folosesc soluții de cloud hibrid. Spre deosebire de cercetarea NetApp, raportul RightScale menționează că securitatea este cea mai mare îngrijorare pentru companiile care vor să adopte cloud-ul, fiind principala îngrijorare pentru 25% dintre repondenți. Dar această îngrijorare a scăzut de la 29% în 2016, arătând o creștere a încrederii în tehnologiile cloud.

Cercetarea NetApp a verificat și înțelegerea de către repondenți a unor noi reguli pentru cetățenii Uniunii Europene, privind securitatea datelor. General Data Protection Regulation va intra în vigoare pe 25 mai 2018. Majoritatea utilizatorilor au înțeles regulile, dar unii nu au știut ce este – 10% în Marea Britanie, 9% în Franța și 8% în Germania.

 

 

 

Share With: