HomeStiriSecuritate ITSecuritatea cibernetica și costurile generate de lipsa sau prezența acesteia
securitatea-cibernetica-si-costurile-generate-de-lipsa-sau-prezenta-acesteia

Securitatea cibernetica și costurile generate de lipsa sau prezența acesteia

securitatea-cibernetica-si-costurile-generate-de-lipsa-sau-prezenta-acesteiaBreșele de date, ransomware și bugetele companiilor pentru securitatea cibernetică sunt studiate și analizate pentru a vedea unde se îndreaptă industria de securitate informatică.

Un nou studiu al Kaspersky Lab relevă că companiile globale alocă, în 2018, cu până la 26% mai mult pentru securitatea cibernetică, în condiţiile în care costul mediu al unei breşe de securitate a datelor pentru firmele mari a ajuns la 1,23 milioane de dolari, conform jurnalul.ro.

La rândul lor, companiile foarte mici au decis să majoreze sumele alocate pentru securitatea datelor, de la 24.000 de dolari la 39.000 de dolari, în ultimele 12 luni.
De altfel, rezultatele studiului întocmit de Kaspersky Lab arată că două din trei cele mai scumpe incidente de securitate cibernetică ce afectează IMM-urile sunt legate de cloud, acolo unde problemele infrastructurii IT găzduite de terţi cauzează pierderi medii de 179.000 de dolari.

De asemenea, protejarea datelor în cloud continuă să ridice noi provocări pentru companii. Astfel, cele mai costisitoare incidente de securitate cibernetică din ultimele 12 luni au avut legătură cu mediile cloud și cu protecția datelor. În efortul de a permite digitalizarea fără compromiterea securității, companiile pun acum un accent mai mare pe cheltuielile din domeniul IT, conform agora.ro.

Cea mai nouă cercetare a NTT Security, la care au participat 1.800 de factori de decizie de la companii globale, arată că o treime dintre aceștia ar plăti mai degrabă răscumpărarea cerută de un virus ransomware decât investească în securitatea informației, conform computerweekly.com.

Conform analizei rezultatelor raportului, cei care sunt de acord cu plata recompense ransomware și cei care nu sunt siguri că ar trebui să o plătească sau nu, nu sunt pregătiți să protejeze infrastructura în mod proactiv.

De asmenea, rezultatele cercetării sunt îngrijorătoare datorită creșterii numărului de atacuri ransomware din 2017. Conform raportului, companiile fac aceleași greșeli în ceea ce privește pregătirea și conștientizarea din domeniul securității cibernetice.

 

 

 

 

Share With: